Veselinović (ZLF): Očekujemo dobar rezultat u svim opštinama, posebno u Beogradu 1foto: Vojin Radovanović/Danas

Kandidat za gradonačelnika koalicije „Biramo Beograd“ Dobrica Veselinović izjavio je danas da na predstojećim lokalnim izborima 2. juna ta koalicija očekuje dobar rezultat u svim lokalnim sredinama, ali naročito u beogradskim opštinama u kojima je uspostavljena, kako se izrazio, „referendumska atmosfera“.

„Izlazimo u Beogradu ali i u ostalim opštinama u Srbiji sa ciljem da pobedimo. Izlazimo da se borimo i od borbe ne odustajemo. Očekujemo dobar rezultat i u gradu Beogradu ali i u opštinama. Pogotovo tamo gde je referendumska atmosfera, kao što su Palilula, Vračar, Stari grad, Novi Beograd, Zemun, Rakovica, Čukarica… Očekujem dobar rezultat svuda“, rekao je Veselinović agenciji Beta.

On je rekao da su van Beograda „veoma dobre“ zajedničke liste opozicije u Valjevu, Nišu i Novom Sadu.

„U narednim danimo organizovaćemo veliki skup u Beogradu na koji ćemo pozvati kandidate za predsednike opština i gradonačelnike iz cele Srbije da pokažemo jedinstvo. Beograd jeste glavni grad ali je važno da se oslobode i drugi gradovi, jer ne može Beogradu da bude dobro ako je Nišu loše i obrnuto“, rekao je on.

Govoreći o predizbornoj kampanji, Veselinović je rekao da je opozicija „već 10 godina u kampanji“ i da nema protesta ili građanskog okupljanja u kojem nije učestvovala ili ga organizovala.

„Posle prikupljanja potpisa i praznika, intenzivirana je terenska kampanja. Samo za vikend smo obišli 50 lokacija, imali tribine i štandove na raznim mestima. Što se tiče bilborda i spotova, po zakonu je to moguće tek kada se proglase liste. U narednih nekoliko dana biće i to“, rekao je Veselinović i dodao da su opoziciji u tom smislu problem i finansije, „za razliku od SNS koja može da koristi sve državne resurse“.

Odgovarajući na pitanje šta će opozicija raditi ukoliko se ponovo pojave sumnje u pogledu regularnosti izbora, Veselinović je rekao da je SNS i sada prvi put pristala da sedne za pregovarači sto nakon što su kontrolori opozicije i građani otkrili izborne mahinacije i organizovali proteste.

„Da li mislimo da je SNS sada odjednom postala demokratska partija, da će obezbediti dobre izborne uslove i da sada misli da su izbori praznik demokratije na kojem pobeđuju najbolji? Ne. Ali moramo da se borimo jer svakom borbom smo bliži cilju“, rekao je on.

Veselinović je ponovio da mu je žao zbog toga što je deo opozicije odlučio da ne izađe na izbore u Beogradu jer je to „greška i prema opoziciji i prema građanima“.

„Ali saradnja i dalje postoji. Nemamo problem da sarađujemo jer smatramo da su iskreni u borbi protiv režima SNS. Posle izbora ćemo videti i kakav će biti format saradnje“, rekao je Veselinović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari