Dobrica Veselinović rekao u kojoj opštini opozicija ima većinu 1foto: Vojin Radovanović

Dobrica Veselinović, kandidat koalicije Biram Beograd za gradonačelnika, saopštio je da će SNS u Beogradu moći da samostalno formira vlast, ali da opozicija to može da učiniti u opštini Stari grad, te da se šansa postoji i na Novom Beogradu, Savskom vencu i Vračaru.

Opozicija će u opštini Stari grad moći da formira vlast, gde Biramo ima najbolji rezultat i pozavće listu bivšeg predsednika ove opštine Marka Bastaća da formiraju vlast.

Šansa postoji i u opštinama Novi Beograd, Vračar i Savski venac, nabrojao je.

Rekao je da nisu zadovoljni rezultatom i izlaznošću u Beogradu. „Čestitam listi Save Manojlovića koja im bolji rezultat od naše i mi ćemo sa njima saraživati. Sns će sama moći da formira vlast“, naveo je.

Miroslav Aleksić (NPS) je rekao da već od sutra misli da bi trebalo da se vide sa Manojlovićem (Kreni-Promeni) i dogovore dalju saradnju, te čestitao građanima Niša gde opozicija ima šansu s formira vlast, a manjinski mandat Ruske stranke može da bude odlučujući.

Podsetimo, poslanik i predsednik Ruske se u Skupštini Srbije deo je poslaničke grupe sa predstavnicima iz stranaka vlasti.

Miroslav Aleksić je posebno čestitao doktoru Draganu Miliću u Nišu.

Tokom govora Aleksića i Veselinovića, kopredsednik ZLFa Radomir Lazović više puta je dobacio „radi aplikacija“, što je asocijacija na prošle izbore, kada opozicija nije imala svoje brojanje.

Ovoga puta je imala i Aleksić je pročitao neke od rezultata.

U narednim danima će razgovarati i o saradnji sa koalicionim partnerima iz bivše koalicije Srbija protiv nasilja, ali pre svega sa predstavnicima Kreni-Promeni.

Jelena Jerinić iz ZLF navela je da nema dogovora o tome hoće li kontrolori ove liste potpisati zapisnike sa biračkih mesta, te da bi to mogao biti samo „protestni čin“, jer je dovoljno da, kako je objasnila, tri člana biračkog odbora zapisnike potpiše. Poručila je da će svakako uputiti niz prigovora i krivičnih prijava.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari