Dodik i Vučić se obratili na terasi Tržnog centra "Galerija": 1Foto: Printscreen/RTS

Predsednik Republike Srpske rekao je na neformalnom okupljanju na terasi Tržnog centra „Galerija“ da odnosi Srbije i Srpske nikada nisu bili tako puni razumevanja do dolaska Aleksandra Vučića.

“Osećamo da nismo samo braća, već da smo zajedno spremni da nosimo tetret i odgovornost i zajedno kažemo šta hoćemo, a ne da gledamo na daleke kancelarije i nagađamo šta bi oni hteli… Ovaj narod će se ujediniti i sigurno će biti jedno“, rekao je Dodik, prenosi RTS.

Ističe da srpski narod “ima dve države, Srbiju i Republiku Srpsku“.

“To nije samo teritorija i stanovništvo, nije samo izvršna vlast, već ljubav prema njoj i kad to kažem imam na umu ono što je BiH. Kakva je to država u kojoj nema ljubavi, nego sile i prisile“, upitao je Dodik.

Dodik i Vučić se obratili na terasi Tržnog centra "Galerija": 2
Foto: Printscreen/RTS

Istakao je da današnji dan piše novu istoriju.

“Dobili smo mnoge pozive da nas pitaju šta je to (deklaracija), mi ne moramo sve da kažemo, ali za početak da ćemo 15. 2. obeležavati Dan državnosti Republike Srpske i Republike Srbije“, rekao je Dodik.

Posle predsednika Srpske okupljenima se obratio i predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Ukazao je da su danas postavljeni temelji za mnogo divnih stvari u budućnosti i zahvalio Dodiku što je “zaštitio ognjišta našeg naroda“. Ukazao je i ako neko misli da ugrozi opstanak Republike Srpske ne treba da sumnja na čijoj strani će biti Srbija.

Naveo je da je Miloradu Dodiku danas za nijanse lakše nego njemu jer se osvrnuo na političke protivnike.

“Zašto je Miletu i danas za nijansu lakše? Kad vam padnu na pamet politički protivnici, to znači da vam je dovoljno lako i da imate vremena da se na njih osvrnete. Ja nemam vremena, što znači da Miletu lakše. Vidim težu situaciju za nas nego što je svi drugi vide. Zbog svega što nam rade u Prištini, što se zbiva u svetu biće sve teže svakoga dana“, rekao je Vučić.

Dodik i Vučić se obratili na terasi Tržnog centra "Galerija": 3
Foto: Printscreen/RTS

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari