Dogovoren nastavak dijaloga Beograda i Prištine

Vučić: Zamoliću ministre da ne govore loše o drugoj strani * Tači: Stavljeno do znanja da ćemo odgovoriti na provokacije kao što je bila voz * Mogerini: Nastavljamo seriju rundi narednih dana
U Briselu održana nova runda razgovora na visokom političkom nivou

Ostavite komentar


  1. Mislim da Srbij ima jasne stavove i da ne treba da otvara nikakve karte. Albanci su ti koji su sumnjivi i dvloicni.

  2. Pregovori su jedino rešenje koje može da dovede do stabilizacije situacije u regionu. Medjutim, da bi oni bili uspešni obe strane moraju da saradjuju. Koliko god Srbija pokazala dobru volju albanski samozvaničnici teraju svoju priču i večito izigravaju žrtve tako da Nikoliću i srpskoj delgaciji neće biti lako.

  3. Taci i Mustafa ce biti zadovoljni samo ako mi priznamo nezavisnost Kosova, njima je to cilj.

  4. Ne moze samo Beograd da pravi ustupak ,sad je vreme da pristina zavrne rukave i da ono sto se postigne u Briselu i da se ispostuje.

  5. Naš premijer je uvek otvoren za dijalog to je pokazao celoj EZ i celom svetu. Srbija ne koči pregovore spremni smo čak i na ustupke samo da se olakša život naših ljudi dole.

  6. Srbija je uvek bila za dijalog,i ovog puta je isti slucaj,srpska delegacija je u najboljem sastavu i zastitice interese Srbije po svaku cenu.

  7. Veoma je važno da se potvrdi angažman i obaveza i jedne i druge strane u dijalogu. ZSO se mora formirati i ono sve što piše u sporazumu.

  8. Svima je jasno da Pristina nikad nece postovati dogovor to je na zalost tako, ali mogla bi medjunarodna zajednica da ih malo poprasi oko toga

  9. Mirnim i prijateljskim dijalogom moze se postici dogovor gde ce se sagledati pozitivna strana i Beograda i Pristine.

  10. Bravo! Tako i treba. Treba u lice da im se kaze da nisu uradili nista po dogovoru. Nemoj da se ovi iz EU prave ludi i naivni. Znaju oni vrlo dobro ko su Albanci i kakvu igru igraju.

  11. Nikolic je resio da im kaze sve u lice i tako je mozda i najbolje. Dosta su se EU i Albanci igrali sa nama. Ako je Mogerini zaista nas prijatelj,onda neka to i dokaze.

  12. Ne verujem da će srpska strana dozvoliti neki novi sporazum ili ustupak, suviše je riskantno jer se čekaju prvi dogovori Trampa i Putina koji će zahvatiti i odnose Srbije i KIM-Kosovo.

  13. Srbija je odavno otvorila karte, nase karte su jasne, Kosovo je Srbija, nema priznavanja Kosova, jesmo za mir, stabilnost i dogovor, molim lepo.

  14. Nervira me kod naseg naroda to sto čak i kada neko želi da uradi nesto dobro za nas, svi skoče protiv njega. Uvek se ponašamo po principu ““““Da i komšiji crkne krava““““. Ne treba priznati Kosovo kao nezavisan entitet nikada, nisu valjda naši čukundedovi džabe ginuli da bi ga odbranili?!? Podržavam svakog ko je spreman da brani tu svetinju, bez obzira iz koje političke partije je.

  15. Bilo kako bilo Srbija mora da ocuva svoj teritorijalni integritet. Ovi pregovori jesu vazni, ali ne treba ni dozvoliti da nas neko vredja.

  16. Od pregovora neće biti ništa, ako i mi i oni ne počnemo da pregovaramo kao ravnopravni partneri.

  17. Znači naši tamo najeli g… polizali i podvili rep! Teto, teto , bićemo dobri i nećemo se više svadjati…

  18. Ono sto je svakako dobro da smo uspeli, uz podrsku EU, da dogovorimo nastavak dijaloga znaci nije se ispunila zelja Tacija koji je rekao da je ovo poslednji sastanak. Nastavice se serija dijaloga na visokom nivou u narednom periodu. Takodje je dobro sto je dogovoreno da svi spustimo loptu i da pokusamo da se odgovorno ponsaju obe strane.

  19. Srbija nije ni trebala da spušta loptu, jer samu tenziju nije ni dizala, za dizanje tenzije bile su odgovorne Prištinske vlasti.

  20. Ono sto je svakako dobro da smo uspeli, uz podrsku EU, da dogovorimo nastavak dijaloga znaci nije se ispunila zelja Tacija koji je rekao da je ovo poslednji sastanak. Nastavice se serija dijaloga na visokom nivou u narednom periodu. Takodje je dobro sto je dogovoreno da svi spustimo loptu i da pokusamo da se odgovorno ponsaju kao sto se mi ponasamo prilikom svakog susreta.

  21. Ne trabaju da se slikaju, trebaju ako je moguce naci resenja i ucvrscivati mir. Mada svi znamo kako Siptari disu i da njima osim priznavanja Kosova nista drugo nije na pameti.

  22. Mislim da Nikolic i Vucic nece biti zadovoljni ovakvim ishodom razgovora i pregovora, ali i Vucic je izjavio da ne ocekuje nista posebno na ovom sastanku. Strasno. Izgleda da je ovim u EU zanimljivo da se igraju sa nama.

  23. Skoknuli da Brisela,, popili kafu, dogovorili da se dogovaraju ubuduće, za sve narodne pare.

  24. Insistirati na zajednici Srbski opština.jedinstvo naše delegacije je očigledno.Iskoristimo to što nam je prednost,dobar odnos sa Mogerini.premijer zna kako voditi priču

  25. Nije mi jasno oko cega mozemo dalje pregovarati a sto ce biti nas interes i interes Srba koji zive na Kosovu. Dalji pregovori iskljucivo su vezani za interes Albanaca i nezavisnog Kosova .EU insistira na pregovorima zbog interesa siptara, a ne zbog naseg interesa. Vucic sa pregovorima prosipa demagogiju jer ni sam ne zna sto pregovra.

  26. Kosovska vlada je svojim nepoštovanjem dogovora, prava Srbije i otimanjem imovine Srbiji pokazala da za dijalog u opšte nije spremna. Sada će jedan voz da bude kamen spoticanja a naoružani specijalci sa eksplozivom nisu?

  27. Naterati delegaciju Kosova da se drži dogovora.Vreme ti ističe TačiJedinstvo naše delegacije je očigledno.Iskoristili smo dobar odnos sa Mogerini..Vreme je da pravda pobedi

  28. ha ha pregovori pa kad su pregovarali zemlje kolonije,Srbi narod koji vekovima zivi za tudje interese za iste ratuje zasto? Zato sto ima trulu potkopljivu elitu,uzmite od petokolonaskih medija poput vaseg kad citam gledam vesti imam osecaj kao da zivim u nekoj drugoj zemlji zar je moguce da se narod tolko laze,za cije interese za interes naroda ne za sebicne uske interese zato je ova zemlja osudjena na propast,cepace se Srbija jos a na kraju nestacemo ili cemo se stopiti sa drugim narodima ni u vreme turaka ovakva koloboracija sa neprijateljima Srpske drzave nije postojala Srpski domacini su stitili pomagali Srpsku sirotinju niko nije gladova smrzavao se od hladnoce i to u kom veku gospodo sram vas bilo vas i sve ostale poltrone nekrivite nikog krivite samo sebe juce zuti danas ovi pljackaju sve tako do ambisa

  29. Ovo je tamni vilajet. Ako uzmeš kajaćeš se, ako ne uzmeš kajaćeš se. Pa ti budi smiren i pametan.

  30. Mir i blagostanje za srpski narod su najbitniji .. a takvi dogovori se postizu kada nema tenzije

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 16. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Nastić, di džej

Tokom svih ovih godina čitajući Danas naučio sam šta predstavlja nezavisno novinarstvo i koliko je to danas veoma retko.