Dojčilo Maslovarić, nekadašnji ambasador SRJ u Vatikanu, blizak prijatelj porodice pokojnog Slobodana Miloševića i jedan od osnivača JUL-a, mogao bi da bude imenovan za ambasadora Srbije u Crnoj Gori, saznaje Danas iz više diplomatskih izvora u Beogradu.


Koliko je bio blizak Miloševiću, najbolje pokazuje i to da su mu bili dostupni razni poslovi, poput privatizacije Telekoma u kojoj je posredovao između srpske strane i italijanskog STET-a. Nakon promene vlasti 2000. Maslovarić je odbio da se vrati u Beograd, čak je tražio i politički azil u Italiji.

Danasovi sagovornici kažu da se i dalje nalazi u inostranstvu, iako je nekoliko puta pokušavao da se u Srbiji politički aktivira. „Maslovarić je ambiciozan i nudi se svakoj vlasti, ali nije lojalan i nepredvidiv je“, opisuju ga naši izvori, koji ga dobro poznaju iz devedesetih.

Takođe, sagovornici Danasa potvrđuju da će novi ambasador Srbije u Moskvi biti Slavenko Terzić, istoričar i naučni savetnik SANU, koji će na toj poziciji zameniti Jelicu Kurjak. Ambasador u Parizu biće Rajko Ristić, nekadašnji konzul Srbije u Solunu i vicekonzul u Lionu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari