Dopisnik Kohe iz Brisela: Nije mi potvrđeno da je Beograd povukao pismo Ane Brnabić 1foto Aleksandar Roknić Danas

Dopisnik Kohe iz Brisela Avgustin Paljokaj kaže da se u procesu dijaloga Srbije i Kosova više može verovati Beogradu nego specijalnom izaslaniku EU za dijalog Miroslavu Lajčaku, prenosi Telegrafi.

Paljokaj je na taj način komentarisao izjavu Lajčaka da je Srbija povukla pismo koje je nekadašnja premijerka Ana Brnabić poslala EU u vezi francusko-nemačkog preloga.

„Nije prvi put, rekao sam nekoliko puta, začudo da u ovom procesu treba više verovati Beogradu nego Lajčaku. Beograd nikada nije rekao da je povukao pismo, Lajčak je rekao da je pismo povučeno. To je rekao u Prištini. Ali do sada nisam našao nijedan drugi izvor u EU koji veruje da je pismo povučeno. Lajčak nije razjasnio šta je mislio“, kazao je Paljokaj.

Dopisnik Kohe iz Brisela: Nije mi potvrđeno da je Beograd povukao pismo Ane Brnabić 2
Koha ditore/Kosovo onlajn/Printskrin

Dodao je da je tokom jučerašnjeg dana u Briselu, glavnom pregovaraču Kosova Besniku Bisljimiju Lajčak rekao da pismo nije povučeno, ali da EU radi na tome da to pismo Srbija povuče.

„Ovde imamo posla sa manipulacijom ili improvizacijom Lajčaka da pomogne Srbiji jer je to pismo bilo pisani dokaz da Srbija nije spremna da preduzme neophodne korake za sprovođenje sporazuma. S druge strane, nema nikakvih posledica po Srbiju“, rekao je Paljokaj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari