Da li je direktor Uprave carine Beograd organizovao kupovinu glasova u piceriji na Dorćolu? 1Foto: Screenshot X @nedavimobgd

Radomir Lazović, narodni poslanik i kopredsednik Zeleno-levog fronta, koji je u nedelju, 2, juna, na dan izbora, bio napadnut ispred picerije na Dorćolu, kao i druge aktivistkinje opozicije, jer su navodno otkrili krađu i izborne mahinacije u tom lokalu, rekao je za Danas da je ceo slučaj organizovao upravnik Carine Beograd – Dejan Krstović.

– Prema saznanjima koje imamo, u piceriji na Dorćolu bili su zaposleni u Carini na privremenim ugovorima. Ovaj centar za kupovinu glasova i uticaj na birače, prema našim saznanjima organizovao je Dejan Krstović, upravnik Carine Beograd – kaže Lazović za Danas.

Takođe, napominje on, zaposleni u Carini bili su deo šeme prikupljanja kapilarnih glasova, a zaposleni su radili u kol centru Srpske napredne stranke.

Lazović ističe da je ispred picerije na Dorćolu došlo do incidenta i fizičkog napada “SNS batinaša na naše kandidatkinje za odbornike ispred liste Biramo Beograd, kao i na aktiviste Kreni-promeni i druge posmatrače i građane”.

Da li je direktor Uprave carine Beograd organizovao kupovinu glasova u piceriji na Dorćolu? 2
Foto: Ne davimo Beograd

Na pitanje Danasa da li je Dejan Krstović, upravnik Carine Beograd, u svojstvu funkcije koju obavlja, u nedelju, 2. juna, bio u piceriji na Dorćolu, gde se dogodio incident sa poslanicima Zeleno-levog fronta i aktivistkinjama, odnosno da li su tačni navodi poslanika Lazovića da je Krstović organizovao u tom prostoru „centar za kupovinu glasova i uticaj na birače“, kao i da su zaposleni u Carini bili deo šeme prikupljanja kapilarnih glasova, a zaposleni radili u kol centru SNS, u Upravi carine Beograda dobili smo sledeći odgovor:

“Nedelja je neradni dan, a Srbija slobodna zemlja u kojoj svaki građanin ima pravo da svoje slobodno, privatno vreme provodi po sopstvenom nahođenju. Neverovatno je da u 21. veku očekujete od organa državne uprave, ili bilo kog pravnog lica da uhodi svoje zaposlene, da prati gde su i šta rade u slobodno vreme”.

Da li je direktor Uprave carine Beograd organizovao kupovinu glasova u piceriji na Dorćolu? 3
foto EPA/KOCA SULEJMANOVIĆ

Inače, o upravniku carine Beograd pisali su mediji kad je zauzeo tu funkciju, da je jedan od, kako su navodili, batinaša sa inauguracije Aleksandra Vučića, 2017. godine.

Tako je Nova.rs, recimo, izvestila, krajem januara ove godine, da je za novog direktora Carine Beograd izabran Dejan Krstović, “koji je godinama unazad u javnosti poznat i u medijima označen kao vođa SNS batinaša, koji su maltretirali građane tokom inauguracije predsednika Republike Aleksandra Vučića u maju 2017., izabran je za novog direktora Carine Beograd”.

Njegovo ime pojavljuje se u medijima kao člana grupe koja je 2017. godine za vreme inauguraciju predsednika Srbije Aleksandra Vučića, koja je gurala građane i novinare i terala ih sa mesta okupljanja – pisala je Nova.rs.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari