Doris Pak: Ne sme se dozvoliti promena granica na Balkanu

Ostavite komentar


  1. Na primeru ove gospodje se vidi koliki su licemeri razni politicari sa zapada a narocito iz EU a pogotovu Nemci. Znaci kada ste oteli neciju teritoriju pa na silu promenili granice onda to moze jer eto uzasni Milosevic i jos gori Srbi(mali Rusi) je jeo malu decu pa se moze sve uciniti i pustiti Albancima pa cak i menjanje granica i otimanje necega sto nikad nije bilo njihiovo.. Ali kad treba da se promeni granica radi trajnog resenja (mada ova gospodja nije dovrsila svoju misao jer ona vrlo dobro zna da ni u Srbiji nece 95 posto da menja granicu-znaci nista od nezavisnosti Kosova)e onda to nikako ne moze. Kad vec pominje procente tu je kod republike Srpske malo drugacije jer tu 99 posto ne zeli da zivi u federaciji ni sa kim pa sad moze i nezavisna drzava a moze i spajanje sa Srbijom. Kad smo vec kod spajanja takodje jedna vrsta bezobrazluka i licemerja je prica da se nec stvarati velika Albanija. Gospodji i njenim kompanjonima nek neko javi da se taj projekat vec zavrsava a od skora nema ni granicnih prlaza tako da neka tu pricu prica nekom drugom a ne nama.

  2. Baš suprotno, za TRAJAN mir na Zapadnom Balkanu, neohodno je da dva najveća naroda (8 miliona Srba i 5 m Albanaca) imaju REALNE države koje bi obuhvatale 90% naroda, (a po pola miliona bi bili nacionalne manjine u susednim državama) !!
    Zato su potrebna razgraničenja i to :
    1) TERITORIJALNA
    a). Razgraničenje između Srbije i Kosova, (sever ide Srbiji, a deo Preševa i par sela ide Kosovu); i
    b). Razgraničenje između Republike Srpske i Federacije BiH, po već utvrđenim graniocama..
    2). ETNIČKO razgraničenje, između 55.000 Srba južno od Ibra (ZSO sa utonomijom, zaštita srpskih svetinja, 10% udela u jav.preduzeća….) , i 1,5 miliona Albanaca. SUŠTINA je da li će na ZSO nadležnost imati Kosovo ili Srbija ili ZAJEDNO sa EU. (što bi bilo najbolje).

    1. Bravo za predlog razgraničenja !
      Međutim predlog ne odgovara vatikanu i hrvatskim klero-nacistima koji planiraju završetak ustaškog genocida , tako da za 100 godina Srbe nema u BiH.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 17. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milan Stanković - SevdahBaby

Danas je verovatno poslednji bastion profesionalnog novinarstva u Srbiji.