Dragan Đilas: Istinom pobediti Vučića 1foto FoNet Milica Vučković

Predsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas izjavio je večeras da se vladajuća koalicija može pobediti samo iznošenjem istine i da opozicija ne sme u tom cilju da radi bilo šta slično strankama na vlasti.

„Važno je da svi shvate u ovoj zemlji da se (predsednik Srbije Aleksandar) Vučić može pobediti samo tako što ćemo istinu koja je sahranjena ovih 12 godina i proterana – oživeti, vratiti“, rekao je Đilas za TV Nova S.

„Ako radimo bilo šta slično što liči na njih, menjamo prebivališta i tako neke stvari onda nećemo pobediti, ali i moramo ljudima govoriti šta je danas Srbija“, kazao je Đilas, saopštila je SSP. Navodeći da je građanima potrebno govoriti o ekonomiji, Đilas je rekao da su „super Vučićeve priče, ali je realnost drugačija“. Đilas je pokazao statističke podatke o odnosu kupovne moći građana po državama u regionu u odnosu na prosek Evropske unije, navodeći da su ispod Srbije samo Bosna i Hecegovina, Severna Makedonija i Albanija, isto kao pre 12 godina.

„Mi ćemo Vučića pobediti ako uspemo da dođemo što više ljudi koliko je to moguće, moramo da pričamo šta mi nudimo, moramo da kažemo kako ćemo to da uradimo“, kazao je Đilas. Prema njegovim rečima, u Beogradu je za Vučića samo 300.000 ljudi, kada se sklone oni koji glasaju pod pritiskom ili oni koje dovoze da glasaju. „Ostatak Beograda je protiv ove vlasti i ta vlast ne može da funkcioniše, a naročito ne može (gradonačelnik Aleksandar) Šapić, čovek koji dozvoli sebi da se ne pojavi na sednici za budžet. Ne znam da li znate, ali samo gradonačelnik Beograda je taj koji je ovlašćen da troši pare, on jedini može da potpiše i onda idu pare. Mislim da ta vlast nije baš dugotrajna, ako opozicija bude dovoljno jaka i bude imala podršku građana doći ćemo do novih izbora”, zaključio je Đilas.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari