Dragan Đilas: Kako je Vučić zadovoljio Hila, Makrona, Šolca, Putina…

Ostavite komentar


  1. Odličan tekst, kratko i jasno, pa možemo očekivati večeras baražnu vatru medija pod kontrolom vlasti, razne specijale, kolegijume….s akcentom na to kako je Đilas „apio“ ( da citiram DJ Vučićevića) 619 miliona evra…..

  2. Ne mislim da je vidjenje Srbije kao necije kolonije opravdano. Kolonisti su nekada silom ulazili u tudje zemlje, dok je u Srbiji vlast sama dovodila „koloniste“. Ti kolonisti imaju svoje firme u skoro svim drzavama Evrope i Amerike ali njih domacini ne zovu „kolonisti“. Ta pojava se zove danas globalizacija a ne kolonizovanje. Druga stvar je sto Srbija strane firme ne oporezuje dovoljno i zato ima mali profit od ovakve ekonomije. Sasvim je moguce da Vucic vise brine o cemeniranju svoje vlasti nego o sudbini Srbije ali ta pojava nije nista novo u svetskoj politici. Tamo gde ima postenih izbora to i ne mora da bude mnogo lose, aloi tamo gde se vlast „veciat“ to je cesto tragicno. Srbija je mala zemlja a ponekad nekim Srbima izgleda kao da je sa Vucicem mnogo veca i uticajnija u svetu nego sto stvarno jeste. Oni vide Vucica kao otelovljenog Tita. Takva politika moze mnogima da lici na zabu iz basne koja je videla kako se kuju konji pa i ona digla noge. Sa istim posledicama.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 19. i 20. oktobar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milena Minja Bogavac, dramaturškinja

Svojevremeno čitala sam sve dnevne novine u nadi da ću tako biti najobjektivnije informisana. Od 2013. godine do danas čitam isključivo Danas.