"I JUL je tako...": Đilas naveo zbog čega očekuje da je blizu kraj vlasti 1foto: F.S./ATAImages

Narodni poslanik i predsednik SSP-a Dragan Đilas naveo je danas da je Jugoslovenska levica pred petooktobarske promene „bacili na terorizam“, te da zbog toga što to sada čini ova vlast očekuje je da i njihov kraj blizu.

Đilas je ponovio stav da je jedina garancija da se projekat litijuma ne pokrene jeste da se promeni SNS vlast.

“Ono što mi imamo i ono što nama ne mogu da oduzmu je istina. Mi sa njima možemo da se borimo samo istinom jer sve što oni govore je laž. Moram da podsetim da je pred petooktobarske promene tadašnja Vulinova stranka, Jul, izašla sa predlogom zakona protiv terorizma i u tom predlogu su pod terorizam bili podvedni i protesti na ulici i blokade. Oni su se pred kraj vlasti bacili na terorizam vidimo da i sadašnja vlast to radi, tako da očekujem da i njihov kraj bude blizu” naveo je Đilas i zaključio da će SSP dve stvari sprovesti kada bude vlast, jedna se tiče ekonomskih stvari, a to je zabrana izvoza ruda i minerala iz Srbije, jer to sad Ziđin uveliko radi.

Druga stvar, dodao je, tiče se Zakona kojim će svim tim kompanijama koje na neki način utiču na zdravlje ljudi, biti dat rok da to isprave, a onima koji to ne urade država će oduzeti imovinu, platiće im to koliko su dali.

“Nijedna ozbiljna država ne može da dozvoli da neko ugrožava zdravlje njenih građana. To je najvažnije”, poručio je.

„Usvojiti Zakon roditelj-negovatelj“

„Apelujem ponovno na sve poslanike u Parlamentu Srbije da prihvate predlog Stranke slobode i pravde i da svi zajedno usvojimo Zakon roditelj-negovatelj koji bi tim roditeljima omogućio da imaju platu, bar na nivou minimalne u Srbiji, da imaju mogućnost da jedan dan ostvare penziju i da mogu da se više bave svojom decom” rekao je predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas za televiziju Nova S povodom roditelja dece iz Bačke Palanke koji su krenuli peške za Beograd.

Đilas je podsetio na objekat koji je izgrađen u vreme kada je bio gradonačelnik i u koji su se, nada se, uselili korisnici, koji je bio za tu decu da dolaze, da se navikavaju na taj prostor, na ljude koji sa njima rade i da jednog dana kada roditelja ne bude nastave tu da žive.

“Mislim da su to najvažnije stvari i da treba svi zajedno oko toga neko jedinstvo da postignemo u ovoj zemlji” istakao je Đilas.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari