Dragan Đilas: Nećemo građane pozivati na bojkot, pritisak za izlazak vršili ambasadori koji podržavaju Vučićev režim

Ostavite komentar


  1. „..pritisak za izlazak vršili ambasadori koji podržavaju Vučićev režim..“
    – Ovo ste trebali odmah da kažete gradjanima !

  2. Vučić je opet pobedio- kupio je “ opoziciju“ a narod je prevaren.
    Najgore od svega što smo normalizovati krivična dela u vezi sa izborima i izbornim rezultatima.

  3. Đilas je najjači protivnik Vučiću.
    Zato je Vučić uložio veliki napor i sredstva da ga oblati i satanizuje.
    Možda zato što je on od Đilasa ranije gubio beogradske izbore. Tvrdim da bi Vučić i sada u direktnom duelu izgubio od Đilasa, ali bez krađa kojima se Vučić služi.

  4. G.Đilas je trebaoda bude taj kohezioni faktor koji će opoziciju držat na okupu.Umesto toga on je pokušao da
    uređuje odnose u drugim strankama.
    Sujetan je i pun sebe,očekuje da mu svi idu niz dlaku(s takvog već odavno imamo na vlasti),ljuti sena analitičare,dkida bubice,neće da razgovara sa nekim novinarima.
    Već viđeno.Vreme mu je da selagano povuče a stranku ostavi mlađima.Ovako kako je krenuo završiće kao Vuk Drašković.A za Srbiju
    koga briga.

  5. Koji su to ambasadori? U Beogradu se ponavljaju izbori jer nije mogla biri formirana uprava. Ne izlazite na izbore da se ne bi brukali. Pogledajte druge zemlje, Hrvatsku na primer. Niko ne izlazi na ulice posle izbora. Kod njih je sve savrseno?

  6. Ni mene a ni moju familiju nećete videti više na izborima pa taman da crknemo od gladi naredne 4 godine. Niste sližni i preči su vam lični interesi od naroda! Nije bojkot već Vas se stidim!

  7. Sve sto prica i radi,je samo u cilju velicanja svoje stranke.Kako je zakljucio da su Srce i DSS medju tri najvece stranke?Njegovo ponasanje lici kao da bi da ugusi sve druge opozicione stranke,pa da se sa Vucicem smenjuje na vlasti dozivotno.Udji malo medju narod,pa ces videti koliko si veliki.

  8. Postovani Gospodine
    Onoga dana kada se vi mrdnete iz opozicije , i prepustite novim imenima da nesto urade Srbija ima sansu. Sa vama ne vise.

  9. Šta ko god mislio o Đilasu,ali on i Marinka su najjače karike u opoziciji i bez njih nema nade.Naravno tu je i veoma pametan Jovanović iz NADE.

  10. Logično i razumno objašnjenje trenutne političke stvarnosti. Đilasu, kao ostvarenom političaru (bivši predsednik DS, uspešan gradonačelnik), svaka čast na velikoj upornosti i pokušaju stvaranja širokog opozicionog fronta. Decenijama napadan iz najprljavijih naprednjačkih oružja, a bogami i značajnog dela malih opozicionih stranaka i njihovih lidera, svakako su ostavili traga. Veliki broj građana se primio i nastavio irealnu kampanju protiv čoveka koji nije bezgrešan političar, ali izuzetno potreban Srbiji.

  11. Kao što napomenuh, nisam sumnjao da će „Danas“ omogućiti svim stranama u novom „raskolu“ opozicije da iznesu argumente za svoje odluke i poteze. Ovo što javnosti iznosi gospodin Đilas ima logiku, pogotovu u delu efekata kakav bi proizveo jedinstven neizlazak opozicije jer prisetimo se prošlog bojkota i jednostranačke skupštine tj da je to vrlo skoro rezultiralo vanrednim izborima. Tačno je i da su predstojeći izbori ostali „netaknuti“ od strane vlasti po pitanju svih uočenih nepravilnosti i da je jedina „promena“ što su svi sakupljeni u jedan termin. Pretpostavlja se ( a nadamo se da u tome grešimo) da opet i ponovo i deo opozicije koji se odlučio za učešće na izbore neće izaći ujedinjen sa jasnim, realnim i konkretnim ciljevima kakvi uopšte ne zavise od stranačkih programa već donose korenite promene zakorovljenog antisistema vrednosti. Zar nisu svi protiv kriminala, nasilja, korupcije, partokratije, favorizovanja stranih – najčešće sumnjivog kvaliteta investitora, zar su za dalji urbicid (stihijsku gradnju i zatiranje ovo malo preostalih zelenih površina) zar su za to da institucije budu „pocepane kulise“ kakve pokrivaju jedan centar u kakvom se neustavno donose sve odluke?! Zar nemaju „mehanizme“ da otklone sve te anomalije društva? Sve to stavlja pred tešku dilemu izlaska (ili ne) birača kakvi nisu već „teledirigovani“ (vidi pod utaljeni-kupljeni-prodati, ucenjeni, u paranoji od promene itd) i verovatno će ponašanje onih koji su se pod suštinski istim uslovima izbora odlučili za izlazak na izbore uticati na odluku nezavisnog birača – novi pokušaj za otvaranje perspektiva ili „beli listić“.

  12. Tužna je naša stvarnost – promena vlasti je moguća samo uz spoljnu intervenciju.

  13. Najveći Djilasov greh je što je pobedio Vučića na izborima za gradonačelnika Beograda.To mu onaj nije oprostio. Sva medijska i BIA orudja su uperena na Djilasa. Satanizovan je i proganjan. Uspešno. P.S. Pitanje ličnog karaktera je od male važnosti u politici.

  14. Kako mislis da bojkotom nesto promenis? Marsovci ce da izvrse pritisak na AV da promeni nesto? Ne muti vodu vise nego ili se skloni ili se bori.

  15. Skloni se vise iz politike sujetni covece!
    To je jedini nacin da pobedimo Vucica!!

  16. Svaka Vam cast, gospodine Djilas. Pametan i posten svet je uz Vas, a ovi ostali … sta reci!

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 25. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bojana Stefanović, glumica

Ako želite da podržite Danas i da podržite nezavisno novinarstvo u Srbiji, pravi način da to uradite je da se pretplatite i postanete član Kluba čitalaca Danasa.