Dragan Đilas: Vučić je taj koji Srbiju vodi njenom kraju 1foto FoNet Zoran Mrđa

Predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas izjavio je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas tačno rekao šta se dešava Srbiji, samo je pogrešio jer je rekao da to radi neko sa strane uz ocenu da upravo Vučić i Srpska napredna stranka „Srbiju vodi njenom kraju“.

„Moralno sakaćenje, ekonomsko slabljenje Srbije, političko-medijska agresija, priželjkivanje sukoba i kraj Srbije. Ovih pet tačaka je danas na kineskoj tabli napisao Aleksandar Vučić objašnjavajući šta se dešava Srbiji. I ovoga je puta sve tačno rekao. Samo je pogrešio jer je rekao da nama to radi neko sa strane“ rekao je Đilas komentarišući današnje Vučićevo obraćanje.

Zapitao je šta je podrška i forsiranje „pinkova, informera, hepija, srpskih telegrafa nego moralno sakaćenje nacije“

„Šta je promovisanje farmi i zadruga, postavljenje raznih ljudi poput Grčića, Diane Hrkalović, Nebojše Stefanovića, Irene Vujović, Relje Ognjanovića i sličnih na visoke funkcije nego moralno sakaćenje Srbije? Šta je ponižavanje nastavnika i profesora i pokazivanje deci da sa lažnim diplomama i stvarnim SNS članskim kartama mogu šta god hoće nego moralno sakaćenje Srbije“, pitao je Đilas u saopštenju.

On je dodao da najveća korupcija i najveća inflacija u Evropi, ludačko zaduživanje, rasprodaja prirodnih resursa strancima, četvrto mesto otpozadi u Evropi po kupovnoj moći, propast poljoprivrede, otežavanje rada domaćim i forsiranje stranih firmi, zaista predstavlja ekonomsko slabljenje Srbije.

Političko-medijsku agresiju Đilas vidi u postupanju Vučića i njegovih sledbenika, kojoj su izloženi svi koji u ovoj zemlji drugačije misle, a kao primere naveo da je opozicija konstantno optuživana da mrzi svoju zemlju i narod, da radi za Aljbina Kurtija, da su ustaše i lopovi, da žele smrt Vučića i njegove dece, da su saradnici kriminalnih klanova.

Đilas je istakao da Vučić zna kako se intervencija NATO može desiti samo ako Srbija napadne neku zemlju članicu Alijanse i optužio predsednika Srbije da izaziva sukobe u Srbiji i da deli narod.

„Kad bi Vam dozvolili da nastavite ono što radite i što smerate vodilo bi to ne baš kraju Srbije, jer Srbija je mnogo velika i jaka da bi je neko kao Vi uništio, ali njenom slabljenju sasvim sigurno. Svakim danom vlasti Vas, Dačića i Vulina, Srbija je slabija, sve više zaostaje za svetom. A dugo ste na vlasti. Dvanaest godina. Vreme je da sa vlasti odete“, naveo je lider SSP u saopštenju i ponovio da se „kraj vlasti približio“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari