Dragan Marković (JS): Srbi u drugim državama treba da imaju ista prava kao svi u Srbiji 1foto: Zorana Mandić/ATAImages

Predsednik stranke Jedinstvena Srbije i i šef njen poslaničke grupe Dragan Marković Palma koji je danas na „Svesrpskom saboru“ u Beogradu, rekao je da je „ono što mi tražimo da Srbi u drugim državama u okruženju imaju ista prava kao što imaju svi građani u Srbiji bez obzira odakle su i kada došli u Srbiju“.

On je rekao da u Srbiji „svi građani, bez obzira na versku i nacionalnu pripadnost, imaju ista prava“ i da se „u Srbiji najmanje smanjio broj drugih nacionalnosti u odnosu na druge države bivše Jugoslavije, posebno u Hrvatskoj i BiH Federaciji, gde su Srbi proterani posle ratova devedesetih godina“.

Marković je rekao da „proterani Srbi iz Hrvatske, BiH i iz naše južne pokrajine Kosova u Metohije nemaju drugu državu, Srbija je njihova drzava“.

Rekao je i da mu „zaista nije jasno kako Srbi u Republici Sloveniji nemaju status nacionalne manjine“ jer „ako Srbi u Mađarskoj imaju zvaničan status nacionalne manjine i sva prava kao i svi drugi građani Mađarske, onda je prosto neverovatno da taj isti status nemaju Srbi u Sloveniji i ja molim Vladu u Sloveniji da to ispravi i da Srbima u Sloveniji ozvaniči status nacionalne manjine“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari