Dragan Marković Palma: Narod se zloupotrebljava i to ne prvi put 1foto: Zorana Mandić/ATAImages

Predsednik Jedinstvene Srbije (JS) Dragan Marković optužio je danas opoziciju da „zloupotrebljava narod“ i da pod maskom brige za ekologiju „hoće putem puča da uzmu vlast“.

„Ovo što se dešava je napad na predsednika Srbije Aleksandra Vučića. Ti propali političari ne mogu da pobede Vučića na izborima i hoće putem puča da uzmu vlast“, naveo je Marković u pisanoj izjavi, pozivajući građane da ne slušaju „političke profitere“, već da veruju „svojim očima i delima koje je napravio predsednik Vučić“.

Uveren da je skup koji je zakazan u subotu u Beogradu „politički skup, a ne ekološki“, te da su „organizatori političari, a ne narod“, Marković je ocenio da se narod „zloupotrebljava“ i to ne prvi put.

„Bili smo svedoci na ulicama Beograda za vreme korone kada je opozicija organizovala skupove protiv vakcinacije i ko zna koliko je ljudi to koštalo života, koji se nisu vakcinisali, a tada je država Srbija na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem među prvima u svetu imala vakcine da bi spašavala svoj narod i donirala vakcine drugim državama“, naveo je Marković.

Prema njegovom mišljenju, opozicija zloupotrebljava i Kosovo i Metohiju i Republiku Srpsku, a sada zlouptrebljava i Evropsku uniju.

Marković je ocenio i da je problem opozicije i svih protivnika Srbije i iznutra i spolja to što Vučiću ne mogu da nađu ništa, da je nešto uradio vezano za kriminal.

„Srbija nije Bangladeš odakle premijeri i vlast beže. Jaka i stabilna Srbija ne odgovara Kurtiju, Plenkoviću, bošnjačkim političarima u Bosni i Hercegovini, nekima na zapadu i opoziciji u Srbiji. Ali jaka i stabilna Srbija odgovara nama, građanima Srbije čija deca i unuci žive u Srbiji i živeće“, izjavio je predsednik Jedinstvene Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari