Dragan Marković Palma ponovo predsednik Skupštine Grada Jagodine 1Foto: FoNet/ Zoran Mrđa

Predsednik „Jedinstvene Srbije“ (JS) Dragan Marković – Palma izabran je danas za predsednika Skupštine grada, što je bio i u dosadašnjem mandatu, a zamenica mu je Snežana Vuikašinović, iz iste stranke.

Pored toga, na konstitutivnoj sednici novog saziva Skupštine Jagodine, za gradonačelnika je takođe ponovo izabran Ratko Stevanović, potpredsednik JS, a za njegovog zamenika Ivan Stamenković, iz Srpske napredne stranke (SNS), saopštila je Skupština grada.

Izabrano je osmočlano Gradsko veće, jedino u Srbiji koje ne prima plate, niti odbornici dobijaju dnevnice.

Skupština Jagodine ima 21 odbornika, od čega je 17 iz koalicije JS-SPS-SNS, čiji je nosilac liste bio Marković, dva odbornika ima Koalicija „Bunt – Prava Jagodina“, a po jednog Grupa građana „Nećemo da ćutimo“ i Pokret obnove Kraljevine Srbije.

Marković je rekao da je gradskoj vlasti najvažnije da se poštuju sve epidemiološke mere i da jača ekonomija.

Mere socijalne zaštite, rekao je on, neće se ukidati i sve što je u budžetu ostaće i dalje, osim investicija za izgradnju nekih objekata koji nisu od vitalnog značaja i dodao da je „iz opravdanih razloga“ priliv u budžet manji nego prošle godine.

Marković je zahvalio građanima i odbornicima za poverenje koje su mu ukazali glasanjem, a opoziciji čestitao i predložio joj „da bude konstruktivna, da glasaju za ono što misle da je dobro, a za ono što misle da nije dobro neka glasaju protiv, to je njihovo autonomno pravo“.

„Pozivam opoziciju da uzme učešće u radu Skupštine grada Jagodine, da i oni predlažu tačke dnevnog reda i tako smo radli od 2004. godine. Tamo gde postoji jedinstvo u donošenju odluka, koje su od vitalnog značaja za naš grad i zbog tog jedinstva mi smo imali ogromne rezultate“, izjavio je Marković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari