Dragan MilićDragan Milić: foto Dimitrije Nikolić/ATAImages

Doktor Dragan Milić, osnivač istoimene grupe građana, kaže da je „siguran da će se opozicija brzo dogovoriti“ oko formiranja Skupštine grada i vlasti u Nišu, ali da to neće činiti preko medija.

Prema opozicionim izbornim štabovima, koji se pozivaju na sve zapisnike koji su stigli u GIK, opozicija- ova grupa građana, „Biramo Niš“, Ujedinjeni- Nada za Niš i Kreni- promeni, osvojila je 31 odbornički mandat u Skupštini grada, a koalicija oko Srpske napredne stranke- 29.

U skupštinu Grada ušla je i Ruska stranka, koja se označava kao saveznica naprednjaka, ali sa jednim mandatom, tako da „ne može da utiče na rezultat“.

„Sigurno ćemo se brzo dogovoriti oko svega. I sigurno je da nećemo propustiti istorijsku šansu koju su nam dali građani Niša, ili se kao neki drugi posvađati oko funkcija. Niš nije plen, već naš grad koji posle epskog propadanja mora da krene napred, što je naša obaveza“, kaže dr Milić za Danas.

On dodaje da se dogovori o formiranju vlasti „ne vode preko medija“, pošto „opoziciju u Nišu čine ozbiljne liste, i ljudi koji su spremni da pokažu mnogo veću ozbiljnost nego neki drugi“.

„Kada kažem opozicija, mislim na sve koji su ušli u gradski parlament. Računam na našu plodotvornu saradnju na korist naših građana“, kaže on.

Dr Milić dodaje da je srećan i ponosan na građane Niša koji su glasali za „epsku promenu“, kao i na način na koji je do nje došlo.

„Sačuvaćemo izbornu volju i nećemo razočarati građane. Niš ima poseban karakter i pokazao je na izborima da ume da izvede elegantnu promenu. Ovde nije pukla nijedna čaša, niti jedna glava, nismo se jurili po ulicama. Jako sam ponosan na zrelost koju je Niš pokazao“, kaže on.

On kaže da čeka da GIK završi svoj posao i da nema razloga za dizanje tenzije u vezi sa izbornim rezultatima.

„Ne bih da govorim šta ćemo činiti ukoliko GIK donese neprimerenu odluku“, rekao je i dodao da oni „poštuju ovu državu i koristiće legalna sredstva“.

Prema Izbornom štabu „Biramo Niš“, koji se pozvao na potpuno obrađene podatke GIK, Grupa građana „Dr Milić“ imaće 16 odbornika, „Biramo Niš“ 11, a koalicija “ Ujedinjeni- Nada“ i Kreni- promeni po dva.

Skupština grada Niša ima 61 odbornika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari