„Duša me boli, narodi u regionu strahuju samo kad Srbi saboruju“: Srpski političar iz BiH koji je pitao zašto nije pozvan na Svesrpski sabor, za Danas

Ostavite komentar


  1. priličan broj kroz istoriju. Ali, poštenije bi bilo da odmah postane Hrvat ili Bošnjak, kao što su to učinili i njegovi prethodnici.

  2. Što se tiče svrhe ovog sabora, tu je potpuno u pravu ali mogao je da progovori neku reč o nekoliko ključnih tema za Republiku Srpsku:
    1. koga predstavlja Kristijan Šmit? Čovek obavlja funkciju bez odobrenja SB UN, samim tim sve njegove odluke su nelegitimne
    2. kako funkcioniše Ustavni sud BiH? Majorizacijom srspskih predstavnika iako je za donošenje odluka neophodan konsenzus
    3. po kom osnovu vlada u Sarajevu želi da svu imovinu entiteta prenese na BiH iako su po slovu Dejtonskog sporazuma entiteti vlasnici imovine?
    Shodno tome, bolje bi mu bilo da je ćutao jer je jasna namera dodvoravanja delu javnosti u kojoj živi i radi.

  3. Ko želi da sazna, veoma lako može da sazna sve o Draganu Miokoviću, tako da je izlišno ovde navoditi. Dragi Danase, treba se boriti protiv Vučića svim srcem i svim dozvoljenim, pristojnim, istinoljubivim i civilizovanim metodama. Jer, ako kažemo „sve je dozvoljeno, pa i Mioković“, onda i sami postajemo kao Vučić i zapravo potpomažemo opstanak Vučićeve vlasti.

  4. G. Miokoviću, govorite ijekavicom,isto tako pišete i latinicom,jel tako?Baš kao i Dodik i svi u tzv RS.To je daleko od srpskog nacionalističkog jezgra npr Beograda i tu ste u pravu.Ostaje karta na koju igra Moskva sa svojim podanicima,a to je pravoslavlje i na njega se kače svi domaći izdajnici.

  5. Pogresno: „Takođe, predsednik Srbije više je puta u prošlosti isticao podršku teritorijalnom integritetu i suverenitetu susedne Bosne i Hercegovine.“

    Tacno: „Ali to moraju obostrano korektne politike, nikako formalno priznavanje teritorijalnog integriteta…“

    Nadjite gdje i kada je AV priznao teritorijalni integritet i SUVERENITET BiH! Nikada i nigdje.

  6. Od sada samo Srbija i Srbi.Od kneza Pavla niko nije vodio racuna o ovom narodu.Zadnji momenat je bio da se trgnemo inace bi nestali kao narod.Pogledajte sta je Broz uradio od CG,kako je abolirao hrvatski i bosnjacki genocid i pripremio novi,razvalio Srbiju na 3 dela.O zrtvama da ne pricamo.Od Srba u Srbiji napravio slucajne Srbe i drugosrbijance.Toga nema kod Hrvata i Bosnjaka.O Albancima da ne pricamo.Nije bitno ko je predsednik i koja partija je na vlasti,svi koji to zele moraju biti jasni po nacionalnom pitanju.

  7. Pun pogodak,evo 4ti dan,ide priča kako su se Srbi sastali,da je Vučić hteo ne bi bolje uradio. Nego kada Kurti bude opet sastavljao Albance,Kosovo je i dalje Srbija,da li će se tada ovoliko pričati ?

  8. Pošteno i logično kaže. Što su se navadili na Bosnu, ima Srba svugde u svetu. Što ne spominju Srbe u Cikagu, Parizu, Minhen, Adelaidi, Oslu, Becu…..tamo ne smeju da cackaju. A u Bosni Srbi imaju najveća prava, svoj ustav, zakone, sudstvo, skupstinu, policiju, televiziju…

  9. Svi su pozvani a ti si neki srbin koji se ulizujes muslimanima tvoj problem od toga imas sigurno koristi

  10. Ljilja, Relja, Zare, Jovo, a nije Divjak! Sve argument do argumenta!

  11. agresija na BiH dobice odgovor od ljudi koji vole BiH. To se desilo 1992 a tada smo bili skoro pa goloruki dok je tzv JNA predala oruzje Mladicu i Karadzicu. Ovaj put ce to izgledati drugacije mada Vucic i Porfirije se nadaju pljacki

  12. Ma ovo ce biti tresla se gora rodio se mis. Svako cudo za tri dana dosta. Ma kakvi bosanci/samozvani srbi/ iz vestacke drzave RS samo sto dalje da se drze od nas skupa sa onim njihovim non grate.

  13. @Svaka

    Saka jada bili saka jada ostali tako da samo preskoci te pubertetske pretnje, problem je u tome sto nikako da ukapirate da ste vi muslimani/Bosnjaci samo JEDAN OD TRI konstitutivna naroda u BiH a ne i vlasnici BiH, koliko jos vremena treba da vam stigne do mozga da je to sto radite i kako se ponasate HEGEMONOSTICKA politika i ponasanje.

  14. @Penzionerka

    Mogla bi i ti i ostatak te autosovinisticke ekipice da se drzi sto dalje od nas ostalih u ovoj drzavi, mnogo galamite a nebitni ste.

  15. Bas smo naivni. Ovo je samo Show, ovo srbovanje. U velikom smo sranju cim se mora prikrivati saborom

  16. @Daca
    Naravno da nema.
    I, naravno da je kriv Broz.
    Svakom po zasluzi.

  17. Dokle god budemo ovde komentarisali po šablonu
    „Ja u klin ti u ploču..“ kao i „Ti u klin ja u ploču..“
    nema ništa od boljitka.
    Bože, koliko je nacionalista u našoj Srbiji !

  18. Шта ћемо са правим разлогом за Сабор свих смрда?
    Јел ико у Србији или Српској објавио вест да је Косово* укинуло границу са Албанијом и сад тамо на граници више нема ни кућица, ни царине, ничега. Док албански политичари мењају границе и праве Велику Албанију, Вучић, Додик и лажни патријарх Пахомије, пардон Порфирије, се веселе и праве сабор. Диван разлог за весеље.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 22. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Andrej Josifovski Pijanista, arhitekta i vizuelni umetnik

Danas čitam danas, da se ne bih osvrtao sutra.