Dragan Šormaz osniva novi proevropski pokret 1foto (BETAPHOTO/Pokret Uvek za Srbiju/Srđan Bosnić)

Gostujući u jutarnjem programu televizije Nova S, bivši član Srpske napredne stranke i predsednik Evroatlanskog saveta Srbije, Dragan Šormaz najavio je formiranje novog pokreta koji će, kako kaže, krenuti sa radom na jesen.

Komentarišući isključivanje iz stranke bivše ministarke rudarskva i energetike Zorane Mihajlović „Uvek za Srbiju„, Šormaz je rekao da je ta stranka bila napravljena „na nagovor nekih drugih“.

„Nemam pojma da sam isključen, to je ona objavila isto kao što Vučić objavljuje, ja nisam hteo da idem na sastanke jer sam video da od toga nema ništa“, rekao je Šormaz i dodao da je ta stranka trebala da bude „deo šire priče“.

On je rekao da je ta „šira priča nastavila sa radom“ i da se nada da će od septembra to objaviti.

„Trenutno učestvujem u kreiranju nečega što će biti jedan novi pokret, koji će biti proevropski potpuno. Ovo što gledamo u opoziciji, tu nema proevropskog pokreta. Možemo reći za jednu članicu pokojne koalicije Srbija protiv nasija, recimo Pokret slobodnih građana, da jeste to“, pojasnio je Šormaz.

Šormaz je takođe naglasio i da nije ni za ni protiv kopanja litijuma, kao i da je potrebno da se najpre vidi šta je za a šta protiv kopanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari