Dragana Rakić negira da je pretila Vučiću: Moj suprug ne radi u Kontroli leta, već u Pilotskoj akademiji, a Vučić još ne uči za pilota 1Printskrin Parlament.rs

Dragana Rakić, zamenica šefa poslaničke grupe Demokratske stranke, tvrdi da je apsolutna laž da je bilo kada rekla u Skupštini Srbije da će njen muž srušiti Vučićev avion. Njen suprug, kako je rekla, ne radi u Kontroli leta i nema nikakve veze sa avionima u kojima leti predsednik Srbije.

„Suprug i ja već dva dana ne spavamo, jer očekujemo da nam antiterorističke jedinice upadnu u kuću, da izvrše premetačinu, da nas privedu i uhapse. Plašim se samo da se to ne desi pred našim maloletnim sinom. Niko nas nije kontaktirao iz policije, ali nisu nas zvali ni novinari iz tabloida, koji su nas optužili za tarorizam“, napominje Rakićeva.

Prema njenim rečima sve što se pojavilo u taboidima potpuna je izmišljotina i posledica tvrdnji Milenka Jovanova, šefa skuštinskih naprednjaka, izrečenih pre dva dana u parlamentu Srbije da je ona navodno pretila Aleksandru Vučiću. To, kako kaže, nije tačno i nikada nešto tako nije spomenula.

„Moj suprug već 23 godine radi u Pilotskoj akademiji u Vršcu. Inženjer je elektrotehnike i jedan je od inženjera koji radi na održavanju avina na kojima se školuju budući piloti. Jedino, ukoliko Vučić upiše pilotsku akademiju i poželi da vozi avion, može da dpđe u dodir sa mojim suprugom. Koliko znam on je za sada upisao samo Višu košarkašku školu“, ističe Rakićeva.

 

Na pitanje kome onda služe takve priče, poslanica DS kaže da je ovoj vlasti potrebno spinovanje i pokretanje nekih afera, kako bi skrenuli pažnju javnosti sa bitnih tema. A jedna od važnih tema je, navodi Rakićeva, to kako se živi u Srbiji, loš standard građana, svakodnevna poskupljenja i naravno situacija vezana za Kosovo i Metohiju.

„Silni atentati su u proteklom periodu bili najavljivani na Vučića i sada im je palo na pamet da jednu opozicionu poslanicu i nejnog supruga optuže za terorizam. Nikakakv povod za takve komentare sa moje strane nije bilo. I pre dva meseca, indirektno su optužili mog supruga da zarađuje milion, pa dva miliona, pa je cifra dostigla i 15 000 evra, a sve prebacujući meni da živim bogato, a kao brinem se za narod. A istina je da on prima državnu platu, po sistmatizaciji koja postoji u Pilotskoj akademiji“, objašnjava Rakićeva za Danas.

Dodaje da je ta matrica prati još sa lokalnog nivoa, a plasirao ju je portal iz Vršca, kako bi je predstavio kao bahati i bogatu ženu, koja ne mari za glas naroda.

„Kvari im posao to što sam bibliotekarka, a kako jedna osoba sa takvim zanimanjem može da bude moćna“, kaže Rakićeva i dodaje da joj se čini da je ova priča o njoj i njenom mužu kao teroristima, usledila i nakon što je Zoran Lutovac, lider DS, u parlamentu dobio pretnju da će okončati kao Zoran Đinđić.

„Možda su to izmislili da bi ovo bila kontrateža toj realnoj opasnosti koja preti Lutovcu“, objašnjava Rakićeva i dodaje da vlast sve ovo radi kako bi kriminalizovala i zastrašila opoziciju.

„To smo i očekivali, i spremni sm na sve sa njihove strane“, zaključuje poslanica DS, kojoj su podršku na konferenciji za noviare u parlamentu Srbije, osim Lutovca, dali Nebojša Zelenović, Radomir Lazović i Biljana Stojković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari