Dragana Rakić: Nova Vlada neće biti ni prozapadna, ni proruska, već provučićevska 1foto FoNet Zoran Mrđa

Poslanica Demokratske stranke (DS) Dragana Rakić izjavila je danas na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije da nova Vlada neće biti „ni prozapadna, ni proruska, već provučićevska“.

Ona je rekla da je šef poslaničke grupe Srpske napredne stranke Milenko Jovanov u utorak tokom rasprave o programu i sastavu nove vlade, izneo najneverovatniju laž da je opozicija formirala Belivukov klan i da on zastupa interese opozicije.

„Belivuk je proizvod i oruđe Aleksandra Vučića“, poručila je Rakić.

Poslanik DS Branimir Jovančićević rekao je da su u ekspozeu mandatarke Ane Brnabić neke stvari po pitanju nauke diskutabilne i da nije prikazano stvarno stanje, a da se može reći da nauka u Srbiji propada.

Ana Brnabić je prisvojila Biosens institut u Novom Sadu, ističući da je nastao u vreme SNS, rekao je Jovančićević i dodao da najveću zaslugu za taj institut ima Bojan Pajtić.

Poslanica DS Tatjana Manojlović ocenila je da ministar informisanja nema nikakve veze sa informisanjem.

„Jasno je da ova vlast želi da zadrži kontrolu nad medijima, kako bi i dalje vladali mrakom i strahom“, rekla je Manojlović.

Poslanik Srđan Milivojević rekao je da se Srbija samo tokom izlaganja ekspozea po stopi po kojoj se zadužuje zadužila za 3,5 miliona evra.

On je dodao da je i ova Vlada oročena na godinu do godinu i po dana i pitao Aleksandra Vučića ko je on da oročava rok vlade ili skupštine, dodavši da bi najbolje bilo da se ministri zakunu u svoju imovinu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari