Dragana Rakić: Organizatori ovog igrokaza doživeli veliki poraz 1foto FoNet Marija Đoković

Posle završetka glasanja, mogu samo da konstatujem da je pokušaj održavanja lažnog referenduma doživeo krah i da ocenim da su organizatori ovog igrokaza danas doživeli težak poraz, kaže za Danas potpredsendnica DS Dragana Rakić.

Prema njenim rečima, glasalo je manje od 30 posto birača, što je znatno manje nego na bilo kojim izborima ili referendumu od ponovnog uvođenja višestranačja 1990. godine.

– Referendum je nelegitiman i zato što je u neprimerenoj proceduri raspisan od nelegitimne skupštine, protivzakonit je zbog toga što je organizovan i sproveden bez prave demokratske kontrole i protivustavan zato što nije održan na području Kosova i Metohije – navela je ona.

U ime DS poziva sve opozicione političke organizacije i građane “da se sada svi okrenemo onom što nam predstoji u narednih 77 dana do aprilskih izbora”.

– Neophodno je da se sve opozicione političke organizacije i građani udruže u akciji za smenu Aleksandra Vučića i njegovog režima čiji je rejting, što se po rezultatima lažnog referenduma nedvosmisleno može videti, u nezaustavljivom padu. S obzirom na to da je sada i Aleksandru Vučiću jasno da je izgubio podršku građana, za očekivati je da ovaj mafijaski režim pokuša sve ne bi li odložio održavanje parlamentarnih izbora – zakljčuje Rakić.

Podsetimo, DS je građane savetovala da na referendum ne izlaze.

Sva dešavanja tokom i posle referenduma možete pratiti na našem BLOGU UŽIVO.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari