Dragiša Mijačić: Ukidanjem platnog prometa Priština bi onemogućila rad svih srpskih institucija na Kosovu 1Foto: Medija centar

Dragiša Mijačić, koordinator nacionalnog konventa za poglavlje 35, rekao je da bi se, ukoliko Priština ukine platni promet sa Srbijom, onemogućio rad svih srpskih institucija na Kosovu.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić saopštio u Davosu, da Priština namerava da ukine platni promet sa centralnom Srbijom, i da ga te najave vrlo zabrinjavaju.

Mijačić, je za Euronjuz, naveo da je to jedna od najvećih karata koju ima prištinska administracija, a to je da zabrani platni promet na Kosovu, odnosno zabrani upotrebu dinara.

„Time bi se onemogućio rad svih srpskih institucija na Kosovu, a to su pre svega zdravstvo, školstvo, socijalne ustanove, različite neke druge ustanove Republike Srbije koje još uvek funkcionišu na tom prostoru“, rekao je Mijačić.

On je naglasio da postoji realna opasnost da će prištinski organi sa policijskim jedinica fizički zabraniti rad Poštanske štedionice.

„Ukoliko se Priština usudi na jedna takav korak, svakako da je to velika opasnost“, rekao je Mijačić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari