Dragomir Karić: Bogoljub se neće baviti politikom 1Foto: Fonet/Nenad Đorđević

„Bogoljub Karić se neće baviti politikom. On i dalje ostaje predsednik Pokreta snaga Srbije, ali oslobađajuća presuda neće ništa promeniti u Pokretu.

Ja ću i dalje, kao zamenik predsednika Pokreta i opunomoćenik rukovoditi strankom, kao što je to bilo i u proteklih jedanaest godina. Pokret snaga Srbije ostaće u koaliciji i dalje sa Srpskom naprednom strankom, sa kojom je od prvog dana u savezu. I dalje ćemo podržavati Vladu Srbije i najboljeg premijera koga je Srbija imala Aleksandra Vučića“, kaže u razgovoru za Danas Dragomir Karić, brat Bogoljuba Karića i poslanik u Skupštini Srbije.

*Zar političko aktiviranje Bogoljuba ne bi osnažilo Pokret snaga Srbije?

– Mi o tome ne razmišljamo. Srećni smo i zadovoljni da se posle jedanaest teških godina sve završilo, da je pravda pokazala svoje pravo lice. To neće imati nikakav uticaj na naš Pokret, jer Bogoljub ima tolikih obaveza u Rusiji i drugim zemljama, koje je preuzeo od mene, tako da nema vremena za stranku. Milanka (Bogoljubova supruga) i ja ćemo nastaviti da delujemo kao narodni poslanici.

*Znači nećete raditi na jačanju Pokreta, kako biste mogli samostalno na izbore?

– Nema potrebe za tim, jer mi smo u koaliciji sa naprednjacima. Podržavamo vladu i njen program, jer do sada u Srbiji nije bilo ovakvog predsednika vlade kao što je Aleksandar Vučić… Da ne ispadne da ga hvalim, ali to je istina i zato ćemo podržavati program vlade. Za to smo se sa njima i borimo na izborima, i dalje ćemo učestvovati na izborima na njihovoj izbornoj listi.

*Da li je koalicija sa naprednjacima uticala na oslobađajuću presudu za Bogoljuba Karića?

– Ne, naravno. Koalicija sa SNS nije uticala na oslobađajuću presudu. Pet godina smo u toj koaliciji, isto koliko i traje ova vlast. Da li ste nekada čuli da smo Milanka i ja pitanje Bogoljuba pokrenuli u parlamentu Srbije? Nikada i nijednom. Pustili smo da rade naši advokati i da radi tužilaštvo i sud. Nismo se u to nikada mešali i ponosim se time da smo poštovali našu državu i zaposlene u našem pravosuđu koji su legalno izabrani.

*Niste se u parlamentu oglašavali o Bogoljubu, ali ste uglavnom ćutali i o drugim temama. Posebno Milanka Karić?

– To nije tačno. U Skupštini sam se oglašavao, ali isključivo oko privrednih tema. Pre nekoliko nedelja, kada je bila tema oko železara, govorio sam čak 27 minuta. Aktivno učestvujem u radu Odbora energetike, poljoprivrede, turizma i trgovine. Ne mogu da govorim o temama koje meni nisu svojstvene.

*Ali Milanka Karić je boravila u parlamentu samo kada je polagala zakletvu?

– Biti narodni poslanik ne znači da samo sediš u skupštinskim klupama. Ona je vrlo aktivna u zbližavanju naših građana sa građanima drugih država iz zemalja bivšeg Sovjetskog saveza. Ona je juče nagrađena najvećim ordenom vlade Kazahstana, kao njihov počasni konzul. Jednostavno rečeno, mi smo aktivni kao i svi drugi poslanici.

*Ako ne nameravate da jačate Pokret snaga Srbije, zbog čega onda kupujete televizije po Srbiji?

– Pogrešna je informacija da kupujemo televizije. Nama je Vrhovni sud vratio licencu BK televizije, a kako bismo na najednostavniji način došli do najmodernije opreme kupili smo televiziju Nova koja ništa nije radila. Mi ne pokrećemo neku već BK televiziju .

*Kada će startovati BK televizija?

– Televizija se uveliko priprema, ali zasigurno neće startovati pre kraja maja, odnosno početkom juna. Hoćemo da imamo još bolju televiziju nego što je ranije bila BK televizija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari