Novo lice SNS: Ko je Dragoslav Pavlović Dale, prvi na listi i kandidat za gradonačelnika Niša? 1Foto: Printscreen/Youtube/ TV Kopernikus

„Pobeda!“ i „Dale!“, skandirali su naprednjaci 3. juna popodne u sedištu te stranke u Nišu, nakon odluke Gradske izborne komisije da su, po preliminarnim rezultatima, po 30 mandata osvojili i koalicija oko SNS i opozicija, što SNS-u omogućava da formira gradsku vlast, zajedno sa sestrinskom Ruskom strankom, vlasnicom jednog mandata.

Onda je Dragoslav Pavlović Dale, prvi na listi „Aleksandar Vučić – Niš sutra“ i kandidat za gradonačelnika, otvorio šampanjac, zagrlio nosioca liste Ruske stranke Tihomira Perića i u „pobedničkom“ govoru poručio da će nakon formiranja vlasti njihova „misija“ biti da „svakog dana budu na ulici, sa građanima, sa svakim kome je potrebna pomoć“. Sve su začinili trubači srpskom pobedničkom himnom „Ne može nam niko ništa“.

Vučić, koji je par dana ranije na završnom mitingu u hali „Čair“ kazao da bi mu „najteže bilo da ne pobede u Nišu“, tada ih je ipak očinski ukorio- „šta će im trubači drugi dan?“. Opozicija im je dodatno zagorčala „pobedu“- proglasila je svoju, koju dokazuje kroz nekoliko desetina prigovora GIK-u i krivične prijave.

Pavlović je kao „novo lice“ isplivao na prvo mesto liste koalicije oko SNS za gradske odbornike u poslednjem trenutku, kada je vrh njegove stranke prelomio da na njoj ne bude nijedan značajniji aktuelni gradski i stranački funkcioner, uključujući i gradonačelnicu Draganu Sotirovski, pre svega zbog njihovog spornog rejtinga.

Izbor je, kažu dobro upućeni, pao na njega jer ima nizak negativni rejting, nema koruptivne i druge afere, a u prednost mu se računa čak i to što nije poznat široj javnosti. Odlikuju ga, kažu, pristojnost i nesklonost konfliktima. Nesumnjivo je odan Vučiću i SNS-u, čije naloge i zadatke „posvećeno obavlja“.

Po obrazovanju je diplomirani inženjer elektrotehnike, sa diplomom državnog Elektronskog fakulteta u Nišu. Od 2004. do 2016. godine radio je u niškoj Elektrodistribuciji, gde je na rukovodećim poslovima bio od 2008. godine.

Od jula 2016. godine imenovan za pomoćnika gradonačelnika Darka Bulatovića za privredu i investicije. Bulatović je tada, između ostalog, skrenuo pažnju javnosti izjavom da „svoje saradnike bira i na osnovu fizičkog izgleda“, jer „veruje u Lobrozovu teoriju“, inače naučno odbačenu i blisku fašizmu.

Od 2017. godine je bio v. d. direktora JKP „Mediana“, a sada je ponovo zaposlen u EPS-u.

„Moja Republika Srbija, moj Grad Niš i moja porodica su za mene najvažnije stvari u životu!“, opisuje sam sebe na Fejsbuk profilu. Oženjen je i otac dvoje dece. Rođen je 1979. godine u Nišu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari