Dragoslav Pavlović izabran za gradonačelnika Niša (FOTO) 1foto (BETAPHOTO/SAŠA ĐORĐEVIĆ)

Dragoslav Pavlović, prvi na izbornoj listi „Aleksandar Vučić – Niš sutra“ izabran je za gradonačelnika Niša maratonskoj konstitutivnoj sednici Skupštine grada. Sednica je trajala neverovatnih 18 sati i 30 minuta.Počela je juče 12. avgusta u 10 časova, a završila se noćas u 4.30 sati.

Za izbor Pavlovića glasala su 30 odbornika iz redova izborne liste „Aleksandar Vučić – Niš sutra“ i jedan odbornik Ruske stranke, odnosno 31 odbornik, od ukupno njih 61 u niškoj skupštini.

Pavlović je, kako je rečeno na skupštini, inženjer elektronike zaposlen u Elektrodistribuciji Niš, nekadašnji direktor JKP „Mediana“ i nekadašnji pomoćnik gradonačelnika.

Njegov zamenik biće Luka Gašević, diplomirani pravnik, direktor Gerontološkog centra.

Za predsednika Skupštine grada izabran je funkcioner Socijalističke partije Srbije Igor Novaković, za zamenika predsednika Skupštine grada pravnik Vladica Maričić, a za sekretara skupštine Anđela Milojević.

Novi gradski većnici biće Ivan Grmuša, Mihajlo Zdravković, Mihajlo Ilić, Miloš Đorđević, Stevan Veselinović, Milica Paus, Ivana Cvetković, Svetozar Aleksov i Milan Milanov.

Konstitutivna sednica Skupštine grada ostaće upamćena po maratonskom trajanju i burnim raspravama odbornika opozicije sa odbornicima Srpske napredne stranke i njihovim koaliconim partnerima kao i predsedavajućom Mirjanom Lapajne, ali i po ekspozeu novog gradonačelnika koji je trajao čitav sat i po, a počeo je u jedan sat iza ponoći.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari