"Drastični potezi zakočili bi evropsku integraciju"

Sagovornici Danasa ne isključuju mogućnost da će se EU uključiti u "slučaj Trepča"
Diplomate nezvanično o aktuelnom sporu Beograda i Prištine

Ostavite komentar


  1. Interesantno je da sve sto NIJE u Srbiji vredi neke grdne milijarde evra, a ono sto imamo je u debelom MINUSU! Dakle, kako je moguce da svi rudnici u Srbiji propadaju i u dugovima su do guse, a BAS Trepca je super i vredi neopevano?

  2. Hm! Stavite Srbiju pred "izbor" i ne dadete da bira?! Mislim da je logičan potez Vlade Srbije, zamrzavanje pregovora o pristupanju EU kao i pregovora sa Prištinom.
    U suprotnom, ova Vlada gubi legitimitet i treba raspisati nove izbore. Referendum o KiM bi bila glupost, pošto postoji Usav R. Srbije.

  3. @baka

    E moja bako. Drš se ti unučića. Nije isto iskapati bezvrijedni lignit ili rudu Cinka ili Nikla… Kada to shvatite, biće vam puno jasnije.

  4. Veliki sam pristalica ulaska Srbije u EU. Ali, ako je uslov priznavanje Kosova, odmah bih im to jasno rekao-NE DOLAZI U OBZIR! Mislim da bi to bio veći problem zs EU nego za nas, jer je nemoguće da ostave jednu jedinu "slepu mrlju" na Blakanu van EU. Drugo, posle eventualnog priznavanja, raznorazni čankovi i ostalo posuđe, što iz Vojvodine, što iz Raške oblasti, što iz Preševa i Bujanovca, bi krenulo u komadanje onog što bi preostalo!

  5. @vox Ne znam sta znaci "drs", ali znam sta je olovo i cink, posto sam inzenjer elektrohemije (olovo, cink, aluminijum, bakar…) dobijaju se elektrolizom! I kakve veze sa tim imaju moji unucici? Posto ti nisi baka, mislis da si kvalifikovaniji?

  6. bako dobija se elektrolizom, ali ne iz lize nego iz rude, koja se kopa iz rupe u zemlji, a posle se pomesa liza sa strujom. Postojao je metod dobijanja metala bez rude i zvao se alhemija.

  7. Bako Vi kao NATO lobista bi to morali da znate,jer ako USA to odobrava onda od toga mora da ima debele koristi!Bondstila mi!!!!!!!!

  8. Voleo bih kada bi znalci obradili varijantu u kojoj bi se EU saglasila (zamislimo da je to moguce) sa ostankom Kosova u okvirima Srbije. Koje bi bile politicke posledice ucesca ovolikog broja Siptara koji zive na Kosovu. Da li bi Srbija bila izgubljena za Srbe? Koliko je u tom kontekstu pametno insistirati na Kosovu?

  9. putinovci treba da znaju, da je ovaj režim dobio izbore na evrointegracijama. prema tome nema odustajanja ni zaustavljanja.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 17. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bisera Veletanlić, muzičarka

Danas je list koji je društvu apsolutno neophodan. Šteta što nema više listova poput Danasa.