Drecun: Banjaluka da sluša Beograd, a ne Moskvu

*Dodik misli da je referendum u interesu srpskog naroda, pa će on morati da se suoči sa eventualnim lošim posledicama takve odluke. Smatram da svi Srbi gde god živeli imaju vrhovni interes da slede savete Beograda, ističe Drecun za naš list
Poslanik Srpske napredne stranke za Danas o tome da Srbija ne podržava referendum u RS za razliku od Rusije

Ostavite komentar


  1. Strasno je vazno sta kaze "profesionalni srbin" poreklom iz Crne Gore M.Drecun koji je promenio nekoliko stranaka u zavisnosti koja je vlasti i koja vecu platu daje. Sada je uz SNS odn "umivene radikale" Vucica i vojvode Nikolica jer se tu najvece finansijske nadleznosti dobijaju..Moskva je preko 3.000 km udaljena od Bosne i Srbije i njih nije briga sta se dogadja u "balkanskoj krcmi". Zato su ZA -jer tamo nece doci izbeglice sa Balkana, nego u njima "mrskoj Evropi"..
    Beograd bi najbolju uslugu napravio Evropi (i naravno sebi -jer EU finansira sve moguce i nemoguce po Srbiji) kada bi Dodika predao prvom nadleznmom sudu u Banja Luci ili Sarajevu vadeci iz "tajnih fioka" sve ono sto je prosledjeno Beogradu zadnjih 10-tak godina. Sa mirom u susednoj BiH -bice mira i u Srbiji. U suprotnom ce sve otici do djavolja i Srbija moze zavrsiti u svojim "istorijskim granicama" kraljevina Srbije, Beograd -Vranje. Kraljem za kojim mnogi i dan-danas liju krokodilske suze.

  2. Ruski interes je jasan – gde god je moguće treba zaustaviti/usporiti EU i NATO. Nažalost, u Srbe ne treba mnogo investirati da bi bili ruski glasogovornici: Dodik u RS, opozicija u CG, SPS i još neke stranke u SRB.

  3. Србима су се догађали ратови које они нису желели (осим можда Првог балканског 1912.), и према томе они нису могли управљати својом судбином. Како Дрецун онда мисли да Србија може да контролише и ову ситуацију?

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zoran Kesić, TV voditelj

Danas čitam zbog toga što imam šta da pročitam i zato što mi ne vređa inteligenciju.