Drecun: Jasno je da Srbija ne može da vrati stanje od pre 1999. godine

Ostavite komentar


  1. Ovaj uvazeni “ strucnjak “ ili ne zna ili precutkuje jednu vaznu cinjenicu. Nazalost , Pancicev vrh po sadasnjem opstinskom i katastarskom planu pripada Kosovu. Ovo je vazno reci da ne bi opet bila neka svetska zavera da su nam i to oteli srbomrsci.

  2. Pa izgovorite gospodo na vlasti : hteli smo podelu, kakvu god , makar metar Kosova (bez Metohije), eto, da za taj metar Velika Albanija bude manja .
    Ne gospodo, Vi ste bili ti koji su zakuvavali zajedno sa onim velikim Vođom pa je red da se stvar okonča „pod vama“ baš onako kako je „buđenje naroda 90.-tih“ i „nezapamćene pobede na izborima od 2012. do sada“ i napravilo temelj !

  3. .. ti si predsednik odbora za KiM daj pedlog šta da se uradi ko što si davao pre i za vreme bombardovanja 99- te. Rđo !

  4. Cinično je pričati o delu javnosti, koji je protiv podele Kosova, a pogotovo o jačini uticaja. Vi imate apsolutnu većinu u parlamentu, 700.000 članova partije. Donesite odluke, ne krivite druge.

  5. gde se pojave (tj. njihovi geostrateški interesi) Rusija i SAD „tu trava ne raste“ tu na tom prostoru se događa „tukle se jetrve(Rusija, SAD) preko svektve(taj prostor)“….
    Nego Drecun zašto je Srbija došla u tu „situaciju“? Zato što je Sloba i & hteo NASILNIM PUTEM DA MENJA USTAV IZ 1974. Takođe Sloba nije 1989. priznvao da je pao Berlinski zid…Taj ustav iz Titove YU je priznavao ceo svet. Tako je Sloba Srbiju još tada postavio na pogrešan kolosek, pa su sve stanice kasnije (do danas) pogrešne.

    1. Taj Ustav iz 1974. je razbio Srbiju kao republiku, pocepao je na 3 dela, protivno volji srpskog naroda. Imaš li ti uopšte osnovno obrazovanje? Ustav SFRJ iz 1974. je bio osnova za rasturanje i Jugoslavije i Srbije.

      1. Halo, fakultetlijo, de onda objasni Katici i svima nama šta su to branili Srbi u „devedesetim“, ako su već još 1974 tvrdili da taj Ustav SFRJ „razbija Srbiju“? Je l’ ti poznato šta je 1971 javno govorio tada poznati profesor beogradskog Pravnog fakulteta, Mihajlo Đurić. Rekao je, da podsjetim, „da Jugoslaviju i nije vredelo stvarati…“

        Tvoj komentar je zapravo PRIZNANJE da je Srbija isključivi krivac za sve što se dogodilo unazad 35 godina, najmanje!

        Sâm si se odao, potkazao, sve čestitke za to tvoje samopotkazivanje!

        Ni na koga se, ti pismeni i obrazovani, ne okreće oružje, pogotovo ne na slabijeg, koji još ima i potpuno pravo! Sâm si se potkazao kao isključivi krivac za sve i po sve; po svemu za šta se kao zalažeš!

        Napad na kosovsku autonomiju bio je mač u sopstveno srce, nešto kao kad nasilni muž zaprijeti zeni da će ju ubiti ako ga ona napusti; pa ju zatim i zaista ubije jer ga je napustila -što kao „dokazuje“ da je ona kriva za svoju smrt! Nije nego…

        Nevolja je što to Srbi ne shvataju, još manje prihvataju, pa nastavljaju lagati i obmanjivati svijet, pogotovo same sebe!

        A svijet nije blesav, niti slijep kod očiju!

        Što više Srbi sebe lažu, to drugima postaje lakše!

        Pa, ti i svi poput tebe, samo nastavite tako – tonuti!

    2. Poštovana @katice,te @Jas Ko, @Kosovac,i drugi, koji ste,iako,uglavnom,dobronamjerno,komentarisali taj neki Ustav iz 1974? Molim vas za razumno otrežnjenje!Kakve veze IMA taj Ustav sa oduzimanjem – koje je u toku – 17 posto teritorija državi Srbuji?! I,da bi vam bilo jasnije,odgovirite,MI,na jedno JEDINO pitanje: koja je to zemlja, nasvijet uopšte,bombardovana zbog donešenog,joj,USTAVA?Kojoj se to zemlji,nasvijet uopšte,oduzima 17 posto teritorija zbog donesenog,joj,USTAVA?

  6. A sta si pricao pred izbore lazovcino prevarantu naprednjacki sve vas Vucic klonirao.

    1. Ovaj kvazi političar pati od amnezije. Godinama je govorio da Srbija nikada neće priznati KiM kao nezavisnu državu, kleo se u parolu „Kosovo je Srbija“, a sada je promenio „violinski ključ“. Recite već jednom na šta vi iz SNS pristajete. Naš Nostradamus je predvide da ćemo se za 20-30 godina kajati, jer ga narod nije poslušao. Samo ovaj narod bi ga poslušao, možda, ali ne zna šta treba da posluša.

  7. Nema priznavanja, nema predaje. Dok god Srbija ne prizna tu lažnu tvorevinu, dok takav stav podržavaju Rusija, Kina, Indija, Izrael, Španija, i mnoge druge ozbiljne države, ima nade da se jednog dana, u nekoj budućnosti, nešto promeni u našu korist, i da se ta teritorija vrati u sastav Srbije. Prema tome, dosta spinovanja, defetizma i kukumavčenja, treba da se poštuje sadašnji Ustav Republike Srbije. Nepoštovanjee Ustava je krivično delo. Naša jedina prilika je poštovanje našeg Ustava. Konflikt je zamrznut do daljnjeg. Ovo je borba na duge staze, otimanje Kosova i Metohije je počelo još 1963. u SFRJ. Srpski komunisti su dozvolili Titu da na srpskoj teritoriji pravi „autonomnu pokrajinu“ koja treba da dočeka raspad SFRJ. Sadašnja vlast nema ovlašćenja da predaje deo teritorije Srbije bilo kome.

  8. Pa jedino ako ini ne sruse bespravno podignutu mehanu od hiljadu kvadrata na Pancicevom vrhu, koju je podigao njihov vidoviti srpski zitelj.

  9. Gledam neke komentare, interesantno je da neki od vas uvek gleda na Kosovo iz prizma kao da tu samo srba ima, haha, nije tako, u stvari na Kosovo zivi skoro dva miliona albanaca nemoze Kosovo da se resi pod upom Beograda, problem Kosova je resen po volji naroda koji u njoj zivi to znaci 95% albanskog naroda i 5% srpskog naroda Kosovo je suverena drzava i bice to su resili snage koji kontrolisu svet od drugog svetskog rata bas tog dana kada su ukrcali u normandiji protiv nemaca, znaci oni kazu da nemoze Srbija koja je tri puta bila porazena u ratovima i mi opet smo podigli na nivo drzave da bas ona pravi zlocine nad jednom najstarijem narodu na balkanu samo zbog toga sto smo mi dali srbiji njihove teritorije tri puta. Oni su resili ne moze vise „No Pasaran“.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 17. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Jelena Glušac, novinarka

Danas je važnije nego ikada braniti slobodu govora i kritičke misli. Zato čitam Danas.