Nova.rs: Državni poslovi Vulinove žene 1Printskrin TV Pink

Firma “Advertajzing solušns” (Advertising solutions), koja je u vlasništvu Nataše Vulin, supruge potpredsednika Vlade Srbije Aleksandra Vulina, radila je marketinški deo posla za “Srpsku kuću” u Parizu, koju je otvorio predsednik države Aleksandar Vučić, prenosi danas Nova.rs.

Kako piše taj portal, čini se da to nije jedini državni projekat koji je poveren privatnoj firmi, čije je sedište registrovano u stanu na Zvezdari, za koji je Vulin tvrdio da je kupljen pozajmljenim novcem Natašine „tetke iz Kanade“.

„Srpska kuća“ otvorena je u julu ove godine u parku „La Vilet“, u okviru Olimpijskih igara 2024, a nije poznato koja državna institucija je stajala iza tog projekta.

Crvenu vrpcu tada je presekao lično predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Gost na otvaranju bio je francuski ministar za spoljnu trgovinu Frank Rister, koji je tada rekao da otvaranje „Srpske kuće“ pokazuje spremnost Srbije da ojača odnose sa Francuskom. Kako je naveo, činjenica da je Srbija toliko uložila u „Srpsku kuću“ je velika čast Francuskoj.

Na otvaranju su bili i redsednik Republike Srpske Milorad Dodik, ministar sporta Srbije Zoran Gajić i predstavnici diplomatskog kora, a prema navodima ministra informisanja i telekomunikacija Srbije Dejana Ristića, posetilo ju je 50.000 stranaca. Ristić je istakao da je taj projekat doprineo rebrendiranju Srbije i da je to dobra praksa koju treba nastaviti.

Kako je firma Advertajzing solušns, koja je u vlasništvu Vulinove žene, dobila posao na projektu „Srpska kuća“ i od koje konkretno državne institucije nije poznato – piše Nova.rs i dodaje da su tim povodom kontaktirali agenciju na čijem čelu je supruga ministra Vulina, ali nisu dobili odgovor.

Projekat „Srpska kuća“ možda i nije jedini koji spaja državu i privatnu agenciju „Advertajzing solušns“, navodi Nova.rs, a u to su se uverili nakon što su na zvaničnom sajtu ove firme, u kategoriji „projekti“, pročitali ukratko o poslovima koje su obavljali od 2020. do danas.

U maju ove godine je u Palati Srbija održana konferencija “Zajedno za mentalno zdravlje”, pod pokroviteljstvom Tamare Vučić, supruge predsednika države. Među govornicima je bila ministarka prosvete, inače neuropsihijatar prof. dr Slavica Đukić Dejanović, a taj događaj je samo jedan u nizu projekata, koji je promovisala agencija “Advertajzing solušns”.

Ta agencija radila je u maju i marketing za konferenciju “Lepota žene” u Jugoslovenskoj kinoteci, koju je otvorila “prva dama” Tamara Vučić.

U decembru prošle godine, agencija je radila na promociji početka izgradnje BIO4 kampusa, jednog od najvažnijih državnih projekata, koji je, prema pisanju medija, vredan više od 400 miliona evra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari