DS: Hitno sazvati Odbor za odbranu 1

Povodom zabrinjavajuće situacije u odnosima između Srbije i Makedonije, poslanički klub Demokratske stranke uputio je zahtev za sazivanje hitne sednice Odbora za kontrolu službi bezbednosti i Odbora za odbranu i unutrašnje poslove.

Neophodno je informisati poslanike o stanju odnosa sa Makedonijom, detaljima i saznanjima službi i razlozima za povlačenje celokupnog osoblja iz ambasade, saopštila je Demokratska stranka.

Isto tako, dodaje se, poslanike treba upoznati i sa Vučićevim priznanjem prisustva pripadnika BIA u Makedoniji i sa njihovom ulogom u protestima koji su se dešavali protiv većine, koju je tadašnja vlast pokušavala da spreči u formiranju Vlade.

Skupština kao najviše predstavničko telo građana mora biti informisana i o svim detaljima razgovora Vučića i makedonskog premijera Zorana Zaeva, smatra DS.

Demokratska stranka ukazujue da je nedopustivo ishitreno pogoršanje odnosa sa Makedonijom, koje je izgledalo kao najava rata, a sada se ispostavlja da je reč o predstavi za domaću javnost.

Nećemo dozvoliti da bilo ko vodi lične ili bilo kakve druge ratove preko leđa i na uštrb interesa građana naše zemlje, navodi se u saopštenju. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari