Demokratska stranka i Demokratska stranka Srbije proslavile su juče u Sokobanji, odnosno Beogradu, svoju krsnu slavu Đurđevdan.

Predsednik Republike i DS Boris Tadić izjavio je da su demokrate spremne da se pomire sa svojim protivnicima radi opštih interesa. „DS je organizacija koja je u budućnosti spremna da se pomiri i sa svojim protivnicima, ako zajednički sagledamo budućnost i opšte ciljeve“, izjavio je Tadić u Sokobanji. Proslavi Đurđevdana organizaciji DS prisustvovalo je nekoliko stotina predstavnika stranke i koalicionih partnera, među kojima su bili Vuk Drašković, Dragan Marković Palma, Jovan Krkobabić, Rasim Ljajić i Žarko Obradović.

Predstavnici DSS, na čelu s Vojislavom Koštunicom, proslavili su Đurđevdan u prostorijama stranke u Beogradu. Među brojnim gostima bili su i lideri naprednjaka Tomislav Nikolić i Aleksandar Vučić, predsednik Nove Srbije Velimir Ilić i predstavnici Srba s Kosova. Koštunica je izjavio novinarima da su DSS i SNS počeli „otvoren razgovor o svim temama“. Nikolić je naveo da dve stranke imaju dodirnih tačaka, a da će se rukovoditi „kako članstvo bude želelo“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari