DS upozorava na prekrajanje izborne volje na Novom Beogradu 1foto FoNet Zoran Mrđa

Opštinski odbor Demokratske stranke (DS) Novog Beograda saopštio je danas da je u toku prekrajanje izborne volje Novobeograđana koji su, prema podacima koje su sa biračkih mesta u nedelju uveče poslali kontrolori, dali opozicionim listama oko 2.000 glasova više nego Srpskoj naprednoj stranci (SNS).

Prema podacima kontrolora, opozicione liste „Biramo Novi Beograd“ i „Kreni-promeni“ osvojile su 43.000 glasova, dok je lista okupljena oko SNS osvojila oko 41.000 glasova, navela je DS, napominjući da su ti podaci su okvirni, jer nedostaju podaci sa tri biračka mesta.

„Kako Opštinska izborna komisija danas do 14 časova nije objavila preliminarne rezultate i nije odgovarajući dokument dostavila predstavniku naše liste u komisiji, jasno je da je u toku prekrajanje izborne volje Novobeograđana“, saopštila je DS.

DS je navela da je, poređenjem rezultata koji su tokom noći dobijeni od kontrolora sa zvanično objavljenim zapisnicima, utvrđeno da postoji razlika.

Takođe, na pojedinim biračkim mestima je kontrolorima DS onemogućeno da prisustvuju brojanju, navedeno je u saopštenju.

Prema navodima DS, neki zapisnici prepravljani su u korist SNS, a postoje i indicije da su nevažeći glasački listići i glasovi „fantomskih lista“ prebacivani vladajućoj koaliciji.

„Najbolji pokazatelj da se na Novom Beogradu tokom noći i dana odvijala besramna izborna krađa je i činjenica da se SNS nije oglašavao po pitanju Novog Beograda“, navela je DS.

Prema navodiam DS, jasno je da se na Novom Beogradu mora ponovo prebrojati celokupan izborni materijal, što je već rađeno 2020. godine, ili se opštinski izbori moraju ponoviti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari