Iz Demokratske stranke juče je izašlo još sedam članova Izvršnog odbora stranke, poslanik Konstantin Samofalov, kao i član Spoljnopolitičkog odbora Ninoslav Stojadinović.


Kako se navodi u saopštenju koje su potpisali Vladimir Jovanović, Sanja Starčević, Zdravko Stanković, Dragiša Vlahović, Nikola Dimitrijević, Bratislav Živadinović i Dragan Petković, oni su DS napustili, jer ne žele više da učestvuju u donošenju „dirigovanih odluka i sprovođenju nedefinisane politike, koja odstupa od izvornih načela stranke“.

Samofalov objašnjava za Danas da ta odluka nije bila nimalo laka, ali da zbog deficita pravog liderstva i vizije DS više nije stranka koja ima kapacitet da sprovodi ideje na kojima je nastala. „Potrebna nam je unutrašnja i spoljna politika koju je u prethodnom periodu personifikovao i sprovodio Boris Tadić. Za ovakav sistem vrednosti, prema mom dubokom uverenju, neophodna nam je jedna potpuno nova Demokratska stranka“, ističe Samofalov.

Nakon što je prošle sedmice to učinio Boris Tadić, iz DS su prethodnih dana izašli i Miodrag Rakić, Marko Đurišić i Aleksandar Senić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari