DS neće slati predlog promene Ustava predsedniku Srbije

Naš predlog za izmenu Ustava odnosi se samo na pravosuđe jer je Srbija sama sebi postavila obavezu da izmeni najviši pravni akt u oblasti pravosuđa do kraja godine, kaže za Danas Zoran Lutovac
Nacrt za izmenu najvišeg pravnog akta za sada namenjen samo građanima

Ostavite komentar


  1. Šuntanovac ima istu ulogu u definitivnom gašenju DSa kao i Miloš Jovanović u gašenju DSSa. Kako neko uopšte može da pomisli da "učestvuje" u rasparavama o promeni najvišeg zakonskog akta (Ustava) kad u zemlji ne postoje minimalni uslovi za otvorenu, ravnopravnu i demokratsku raspravu o bilo kom društvenom problemu. Saradnja sa Vučićem na bilo kom nivou samo legalizuje brutalnu diktaturu i neviđen primitivizam u srpskoj istoriji. "Demokratska stranka šalje predloge svih zakona, pa i Ustava, u parlament", kaže Šutanovac. Nije šija nego vrat! Kao da parlament nešto odlučuje bez Vučićeve dozvole!

  2. Ds nema viziju svoje politike, ni sta bi radio, bitno je da znaju sta nece, a nece nista, samo da napadaju, provociraju i kude rezultate koji su drugi postigli.

  3. Mislim da gospodin Šutanovac nije očigledno u toku jer koga više briga šta će Demokratska stranka slati i kome…jednostavno veliko EX u svemu i tako treba da ostane…

Ostavite komentar


Politika

Đurić iz Rima: Italija ključni partner Srbije 10

Đurić iz Rima: Italija ključni partner Srbije

Italija je ključan partner Srbije i regiona Zapadnog Balkana, kako u ekonomskom razvoju, tako i u očuvanju stabilnosti i mira, posebno u zaštiti manastira Visoki Dečani i srpske kulturne baštine na Kosovu, poručio je danas u Rimu ministar spoljnih poslova Srbije Marko Đurić, posle razgovora sa italijanskim kolegom Antoniom Tajanijem.

Naslovna strana

Naslovna strana za 24. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Dragan Velikić, pisac

Danas su jedine dnevne novine koje ne uređuje podzemlje.