DS podržava Ivanovića 1

Predsedništvo Demokratske stranke (DS) donelo je jednoglasnu odluku da na lokalnim izborima 22. oktobra na Kosovu i Metohiji podrži Građansku inicijativu „Srbija, demokratija, pravda“ i njenog lidera Olivera Ivanovića kao kandidata za gradonačelnika Kosovske Mitrovice.

Demokratska stranka se uvek zalagala za funkcionalno i mirno rešenje kosovske krize, još od 1990. godine. Ne verujemo u mitološko vođenje politike niti smo ikada pristali da trgujemo ljudima i njihovim životima zarad lakih dnevnopolitičkih poena, navodi se u saopštenju te stranke.

DS poziva sve građane koji imaju pravo glasa da ustanu u odbranu svojih interesa, a ne direktora i šefova iz Beograda koji im poručuju šta im je činiti.

„Teror i strahovlada koji su uvedeni u srpskim sredinama na Kosovu kulminirali su u poslednje vreme kada se bacaju bombe i pale kola opozicionih predstavnika. Takozvana Srpska lista, odnosno filijala Srpske napredne stranke na Kosovu i Metohiji, teži apsolutnoj dominaciji i kontroli nad svim aspektima života Srba na Kosovu, po svaku cenu“, ističe se u saopštenju DS.

Ocenjuje se i da se „u punom kapacitetu se vratila radikalska retorika o „izdajnicima“ u vidu skandalozne izjave Marka Đurića da oni koji nisu za SNS, odnosno Srpsku listu, protiv su Srbije i srpskog naroda“.

Imajući sve ovo u vidu, smatramo da je Građanska inicijativa SDP upravo organizacija koja se bori za interese građana u cilju normalizacije i boljeg života svih Srba na Kosovu. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari