DS pozvao gradsku vlast da odustane od rušenja Starog savskog mosta 1Foto: M. Dragojević

Predsednik Opštinskog odbora Demokratske stranke (DS) Novi Beograd Vladimir Popović danas je pozvao gradsku vlast da odustane od rušenja Starog savskog mosta, a građane da se zauzmu za sebe.

Na dnevnom redu sednice Skupštine Srbije, koja počinje sutra, nalazi se i potvrđivanje ugovora o kreditu od skoro 80 miliona evra za uklanjanje starog mosta na Savi i izgradnju novog čeličnog mosta.

Popović je u pisanoj izjavi naveo da vlast koju, na žalost Beograđana, ne zanima ni saobraćajni, ni kulturno-istorijski značaj ovog mosta, teško može da razume da za ovaj novac može izgraditi tri mosta.

On je naveo da stručni tim DS za saobraćaj tvrdi da uz malo truda, volje, želje i znanja Beograd za ovaj novac može, umesto zamene postojećeg kako planira vlast, dobiti tri funkcionalna mosta,

„Imajući u vidu iskustva sa radovima koja je u prethodnom periodu sprovodila vlast Srpske napredne stranke, Beograd bi vrlo lako mogao da trajno izgubi jedan most, a da ne dobije ništa“, upozorio je Popović.

Apelovao je na vladajuću elitu da se problemu rušenja pristupi veoma pažljivo jer je u pitanju proces koji je nepovratan.

„Morate biti svesni da zarad partikularnih interesa zauvek brišete Stari savski most, a grad uvodite u saobraćajnu agoniju“, ukazao je Popović.

Pozivajući građane da se zuzmu za sebe, Popović je istakao da niko ne zaslužuje da godinama živi u saobraćajnom paklu, da mu se brišu kultura i istorija, da plaća kombinacije u kojima se ruši upotrebljiv most da bi na njegovom mestu izgradili novi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari