DS: Pretnje prosvetnim radnicima zbog najavljenog štrajka

Ostavite komentar


  1. Moram se nadovezati na ovu temu, penzionerka sam sa punim stazom u prosveti, uciteljica, a mnogo generacija dece sam iskolovala i naucila pravim i ljudskim vrednostima. Zar nije malo mnogo sto traze moje kolege, plata da bude na nivou republickog proseka( 103.800 RSD) a na to jos ide minuli rad, regres, topli obrok…pa izasli bi na 140.000 do 150.000 RSD???

  2. Sada je malo i 12 posto povećanje. Ne da sam besan na njih, nego mi je više preko glave svega. Deca su i ovakva i onakva, a ja maltene da ne znam roditelja koji satima ne mora da uči dodatno sa svojom decom ili da plaća dodatne časove, jer ne umeju da prenesu znanje. I još štrajkovi, čisto da nemamo gde sa decom iz mlađih razreda. Dosta bre više.

  3. Uciteljice Svetlana, odavno je regres i topli obrok sadržan u plati tako da ga, u suštini nema. Ne isplaćuje se posebno već to što je plata to je to. Pa ako odbijemo regres i topli obrok plata je, zapravo, mnogo manja.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 12. septembar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zoran Panović, novinar

Mislim da bi bilo krajnje pošteno i odgovorno da se ljudi koji zaista vole Danas učlane u Klub čitalaca Danasa.