DS: Srbija mora da prestane da bude zemlja jeftine radne snage

Ostavite komentar


  1. Tako je..Nađite bar jednog investitora gde će radna smaga biti plaćena bar kao u Nemačkim firmama kod nas,. JEDNOG.

    1. Takvog neme niti će ga ikada biti. Razlog za to je jednostavan. Zašto bi neko otvorio firmu u Srbiji i plaćao zaposlene kao u svojoj državi?

    2. Minimalac u vreme vladavine DS je bio 17.500 din. O cemu vi pricate?!

  2. To reče DS koja dolaskom na vlast 5. oktobra uvede krizne štabove po preduzećima koji u ionako sankcijama osakaćenu privredu zabodoše glogov kolac. Nas koji pamtimo njihovu brigu o radnicima neće prevariti a ko od omladine veruje više njima nego roditeljima srećno mu bilo.

  3. Tačno… Zato u vaše vreme nije bilo tih problema, niko nije radio, sve ste pozatvarali i rasprodali.

  4. Ja sam se sa zenom iselio u EU 2009 te godine i jos mnogo mojih prijatelja u skoro isto vreme. Ne vidim kako ste to vi demokrate zaustavili iseljavanje. Isto ste losi kao i ovi, boljih ima u opoziciji, a vama daleko lepa kuca.

  5. Neću se vratiti u Srbiju dok god Dačić i Vučić sede u skupštini, mlad sam i mogu da sačekam. Otišao sam 2003, i dobro se sećam gde su bili i šta su devedesetih radili i Dačić i Vučić.

  6. Naravno. Treba dovoditi investitre kao što je dovodila DS tokom svoje vladavini od 2000 do 2012 godine. U tim fabikama niko nema platu ispod prosečne nemačke plate koja iznosi 19490 evra za 2019.godinu. Pitate se a gde to ima. Pa u fabrikama čijie je investitoe doveo DŠS. Pitate se kje su to fbrike. P rekao sam da niko nema ispod 1940 evra jer nema ni fabrika.Fijat je jedina fabrika koje su dosmanlije dovečli. Koliko je tamao plata i da li radi.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 18. septembar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Danica Vučenić, novinarka

Danas volim jer je nepoverljiv prema političarima i preispituje i sumnja u svaku informaciju.