DS: Zahtevamo jedinstven cenovnik tehničkog pregleda vozila

Ostavite komentar


  1. Ne kazem da cenovnik tehničkog pregleda nije bitna stavka, ali drzava ima mnogo bitnijih stvari da resi i naravno demokratska stranka se ne bavi time, vec se uhvatla tehničkog pregleda.

    1. Možda bi bilo logičnije da se ujednačavanjem cena tehničkog pregleda vozila bavi Srpska napredna stranka koja vodi o svemu računa ali takve „male stvari“ nisu značajne kao ni:
      1. meritorno razmatranje usklađenosti Zakona o privremenom uređivanju načina isplate penzija sa Ustavom republike Srbije;
      2. rad na još nezavršenoj izradi socijalnih karata (obećan pre 6 godina) koje će omogućiti povlastice socijalno ugroženim osobama;
      3. platni razredi u prosveti jer je prosveta ponovo degradirana stavljenjem u jedan platni razred niže od ostalih profesija;
      4. izglasavanjem novog Zakona o finansijskoj podršci porodici sa decom koji ugrožava veliki broj trudnica i mama u Srbiji.

      1. Penzionerka iz Beograda:Cena tehničkih pregleda je isključivo u nadležnosti firmi koje se bave tim poslom.Bitna je konkurencija.Svako će težiti da raznim pogonostima privuče što veći broj tehničkih pregleda.

        1. Nije tacno. Oni se dogovore na nivou grada da bude ista cena i drze se toga. Gradjani ispastaju. Cene ce morati jos duplo da skoce. Drzava treba od toga da zastitit gradjane

  2. У питању је тржишна утакмица, конкуренција… Не идеш код првог где је скупље, већ код другог где је јефтиније, па кад овај први види да му мало људи долази – спустиће сам цену.

  3. U svakom gradu postoje jeftiniji i skuplji tehnicki pregledi. Ako vam ne odgovara cena na jednom mestu, odete na drugo

  4. Zemlja nam se nalazi u izuzetno tečkoj situaciji a oni se hvataju za cenovnik tehničkih pregleda. Haje da sredimo goruća pitanja pa ćemo posle lako da uredimo i ostalo.

  5. Cenu tehničkih pregleda ocenjuje konkurencija. Što je veća konkurencija cena je manja.

  6. Dobro receno. To sto su smanjili vlasnicima tehnickog pregleda zaradu sa polise sa 25% na 5% ne treba da brine gradjane. Nije da podrzavam, nego ne treba zbog toga gradjani da ispastaju. Povecane cene su sa 500 dinara na 3000 ili 5000, sto je katastrofa. To medjusobno treba da rese, a ne gradjanima da skidaju kozu sa ledja kako kome padne napamet. U istom gradu su obicno dogovorene iste cene, tako da su gradjani primorani na tako visoku cenu. Da bi odradio tehnicki pregled u pored gradu, u kojem je jeftinije, opet treba da potrosi gorivo… Znaci odlicna ideja. Ista cena svuda. U svakom gradu isto i bez veceg podizanja.

  7. treba pod hitnao da se ukida Seseljev prokleti porez na vozilavece kubikaze, jer to pogadja gradjane, i vecina ne mogu da priste sebi, ovakav porez nema nigde sem kod nas, zato gradjani se primoravaju da voze ne kvaljitetna vozila zato se desavaju sva ta nezgoda saobraqajnih, molim da se neko pozabavi time.

  8. Kod nas, u Srbiji; zakon ponude i tražnje ne važi. Potvrda toga su maltgene uniformisane cene u našim prodavnicama sa maržama koje su ekstremno visoke.

Ostavite komentar


Politika

Đurić iz Rima: Italija ključni partner Srbije 7

Đurić iz Rima: Italija ključni partner Srbije

Italija je ključan partner Srbije i regiona Zapadnog Balkana, kako u ekonomskom razvoju, tako i u očuvanju stabilnosti i mira, posebno u zaštiti manastira Visoki Dečani i srpske kulturne baštine na Kosovu, poručio je danas u Rimu ministar spoljnih poslova Srbije Marko Đurić, posle razgovora sa italijanskim kolegom Antoniom Tajanijem.

Naslovna strana

Naslovna strana za 24. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ana Ćurčin, muzičarka

Danas predstavlja pokušaj objektivnosti i relavantnosti prema nekakvoj istini koja bi trebalo da bude jedna vodilja kada je žurnalistika u pitanju.