DSK traži smenu ambasadora u Hrvatskoj jer je protiv njega podneta krivična prijava 1Foto: Shutterstock

Demokratski savez Kosova (DSK) zatražio je smenu ambasadora Kosova u Hrvatskoj Martina Berišaja, navodeći da je Agencija za borbu protiv korupcije danas podnela krivičnu prijavu protiv njega.

Portparolka DSK, Jehona Ljušaku – Sadriu je na društvenoj mreži Fejsbuk napisala da otvaranje istrage i umešanost kosovskog ambasadora u međunarodne finansijske skandale, ozbiljno narušavaju imidž zemlje.

Ona je ocenila da šokantne činjenice objavljene pre izvesnog vremena, otvaranje istraga, ali i umešanost kosovskog ambasadora u međunarodne finansijske afere, ozbiljno narušavaju imidž Kosova i onemogućavaju da on predstavlja zemlju.

„Stoga, do okončanja predmetnog slučaja, zahtevamo razrešenje ambasadora Martina Berišaja a tražimo i pojašnjenje svakog javnog funkcionera, koji je na početku izbijanja ovog skandala garantovao i branio ambasadora Berišaja“, napisala je Ljušaku Sadriu.

Krivična prijava je podneta zbog neprijavljivanja imovine Agenciji za borbu protiv korupcije, a konkretno zato što ; ambasador nije prijavio preduzeće registrovano u Crnoj Gori, čiji je vlasnik.

U maju ove godine, mediji su objavili istraživanje i dokumenta da su na račun pomenutog preduzeća uplaćena dva miliona evra za manje od pet godina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari