DS:Reagovati na pretnje Šešelja 1

Poslanici Demokratske stranke zahtevaju od nadležnih državnih organa da oštro, hitno i ozbiljno reaguju na poslednje pretnje osuđenog ratnog zločinca Vojislava Šešelja upućene njihovim kolegama Tomislavu Žigmanovu i Nenadu Čanku.

Govoreći o svojim ratnim zločinima ovaj osuđeni ratni zločinac je rekao da se „intenzivno priprema da ih ponovi“ i da će „krenuti od Žigmanova i Čanka“, navodi se u saopštenju.

Osuđeni ratni zločinac Vojislav Šešelj je svojim prethodnim delovanjem pokazao da njegove pretnje i njegova mržnja nisu prazne reči – u prošlosti su one rezultirale desetinama hiljada prognanih i ubijenih, stotinama hiljada upropaštenih života i uništenih sudbina,podsećajku poslanici DS.

Poslanici Demokratske stranke zahtevaju i od skupštinskih organa da pokrenu sve neophodne procedure kako bi osuđenom ratnom zločincu Vojislavu Šešelju bio oduzet mandat, budući da Zakon o izboru narodnih poslanika propisuje da poslaniku osuđenom na kaznu zatvora dužu od šest meseci prestaje mandat.

Ukoliko reakcija nadležnih organa izostane, biće jasno da ga državni vrh sa Aleksandrom Vučićem na čelu, podržava i danas, baš kao što ga je podržavao i u vreme kada je Šešelj ratne zločine vršio, ističe se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari