DSS 28. maja bira novo rukovodstvo 1Foto: Fonet/ Zoran Mrđa

Vanredna izborna skupština Demokratske stranke Srbije biće održana 28. maja, rekli su Danasu članovi DSS. Kako nam je rečeno, tada će biti izabrano novo stranačko rukovodstvo, odnosno predsednik, potpredsednici, članovi Predsedništva i Glavnog odbora.

Prema našim, dosadašnji vršilac dužnosti predsednika Miloš Jovanović mogao bi da bude jedini kandidat za predsednika ove stranke. On je nedavno rekao da se stvara novi DSS, nova lica i ideje, ali da temeljna načela stranke ostaju. „Na drugačiji način ćemo artikulisati našu politiku i izaći sa nizom konkretnih mera – poručio je juče v. d. predsednika stranke Miloš Jovanović. On smatra da je „krovno pitanje Srbije“ razmišljanje o promeni političkog sistema koji je istrošen.

Podsetimo, bivša predsednica DSS Sanda Rašković Ivić u oktobru prošle godine izbačena je iz stranke posle sukoba u stranci oko koalicija sa SNS na lokalnom nivou. Kako su mediji pisali, čelnici DSS smatrali su da koalicije SNS u pojedinim opštinama nisu bili ključ sukoba, već namera Rašković Ivić da pristane na zajedničkog predsedničkog kandidata sa opozicionim strankama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari