DSS: Besmislene tvrdnje Božovića da je Koštunica podržao pobunu JSO

Ostavite komentar


  1. Nije nego. Svi znamo sta se tada desavalo. Pamte ljudi, postoji i izjava da strajkuju sa automatima kao i lekari sa mantilima jer je to njihova rdna uniforma.

  2. Uz duzno postovanje Kostunici,vrsnom intelektualcu,nesumnjivom patrioti,ali ne tako.uspesnom drzavniku, ne mogu a da se ne setim njegovog komentara na temu pobine JSO obrazlozenjem da eto.doktori strajkuju u belim mantilima, poljoprivrednici uz mehanizaciju,a eto JSO sledstveno tome uz duge cevi.

  3. Ako doktori protestuju u belim mantilima normalno je da JSO protesuje (nemaju pravo prpzesta) sa punim naoružanjem. Šta je ovo ako ne podržavanje protesta.

  4. Svako funkcionalno pismen i slusno sposoban, cinican komentar Kostinice povodom tadasnjeg protesta JSO i njegovog nepozivanja na sudjenje za ubistvo Djindjica moze jedino zakljuciti da je ovaj covek umesan u neotkrivanje prave istine. Sto su za vreme njegove vladavine uhapseni pojedini pripadnici JSO, vise govori o njegovom strahu od pritisaka. Uloga Vojislava Kostunice i njegovih sadruga iz vrha DSS je toliko kontraptoduktivna u odnosu na buducnost Srbije da je prava sreca sto je DSS postao minorna stranka.

  5. Kostunica je unistio demokratske procese u Srbiji, zeleci da bude „pametniji“ od Djindjica.

  6. On je koristeci funkciju predsednika(koju je dobio od Djindjica),srecio da dodje do lustracije .

    1. Изгледа да сви помало патимо од амнезије, па исте догађаје не само што различито тумачимо него и предтављамо…

      Коштуницина изјава са поређењнм протеста лекара и специјалаца је сасвим била ван разума, чак и у то време. Не треба заборавити да су Легија и његови специјалци били „легенде“ Петог Октобра и љубимци петооктобарских првобораца… Ко је све био у њиховој касарни али и у Шилеровој, тешко се и сетити, али има негде ваљда забележено. Тада је Легија био херој, па и током инцидента у „Ступици“ када је силеђијски наступио али заштитио глумца Ирфана Менсура од простих и агресивних шовиниста… Очигледно да је он имао два лица, али и многи други „свеци“…

      Коштуница није“добио“ председничко место од Ђинђића – већ га је изборио током дуге и тешке кампање! Победио је Милошевића тесно а Ђинђић би глатко изгубио. Поштовао сам Коштуницу као опозиционара, али много мање као политичара на власти, као државника. Ипак, не може се све лоше после Петог Октобра свалити на његову неспособност или непоштење. Много бабица је ту било.

      Политичка позадина -то не постоји као битна одредница!
      Битно је утврдити позадинске планере и организаторе као и директне налагодавце Ђинђићевог убиства! Многи га нису волели, из земље али и иностранства, али нису умешани у убиство.

      Лично не верујем да је Коштуница умешан као и да „протест“ има везу са убиством. Прошао је прилично дуг период времена између два догађаја, а Легија и Земунци су још увек добри били с Петооктобарцима. Касније се вероватно разочарали што нису за узврат добили што су очекивали – па… Нису били довољно лукави као Чуме и Сурчинци па да послушају савете и постану угледни бизнисмени а касније и заштичени сведоци (све лопов до лопова, све убица до убице).

      Историја је увек ружна, а посебно политичка историја – али се ваља некад ње подсетити…

      Зоран

  7. Znači,mi mesari štrajkujemo u belim keceljama i perfektno naoštrenim noževima.

  8. Pretpostavljam da Kostunica nije bio obavesten kao ni za sta sto nije bio obavesten dok je bio na vlasti.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 20. i 21. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zdravko Šotra, filmski režiser

Danas čitam danas, Danas sam čitao juče i sutra ću čitati Danas zato što je to sve što nam je ostalo od dnevne štampe.