DSS i SPAS: Uskoro o mogućoj saradnji

Ostavite komentar


  1. DSS sa Šapićem. Šapić je Vučićev „trojanski konj“. Dakle, DSS je uz Vučića. Ovo samo potvrđuje ono na što sam i sumnjao, a to da je DSS od legalisitičke stranke, postala prorežimska. Kakav obraz

    1. Da li je tajni sastanak Kostunice i Ivanova u noci 5-6 oktobra bio legalisticki? Noc predaje Legije legalisticka? Glasanje za ustav dva dana je u redu? Gde je tu obraz?

      1. Sastanak Koštunice i Ivanova nije bio tajni, o njemu su mediji izveštavali. Koštunica je već stupio na funkciju predsednika SRJ kada je primio ruskog ministra spoljnih poslova. U mnogim zemljama izbori traju dva ili više dana. Zakonom o referendumu nije prekršen time što je trajao dva dana. Referendum je raspisala skupština i sve partije su glasale za njega,kao i za ustav, koji je iz njega proistekao. Znam da je mnogima, pogotovo aktuelnom režimu, krivo što nije ostao Slobin ustav i što Srbija danas ima moderan i demokratski ustav. Naročito ih pogađa preambula o Kosovu. Za vreme vlade DSS-a(04-07)Srbija je najviše napredovala po pitanju ljudskih sloboda, demokratije, vladavine prava, slobode medija, usvojeno je najviše reformskih zakona, imala najveći ekonomski rast u poslednje tri decenije.

  2. Ovde zaista ne treba nikakav komentar, pošto je sve jasno.
    Reč je od dve političke opcije formirane u službama,
    samo je pitanje u čijim. Domaćim ili stranim?

  3. Neko mora da pomogne diktatoru. Tako je i Jovanovićev mentor pomogao diktatoru Miloševiću na izborima 1993-94. godine razbijajući DEPOS. Svi oni rade za službe bezbednosti koje nisu demontirane i rade sa parama iznetim na Kipar.

  4. DSS je jedna od retkih principijelnih stranaka na politickoj sceni Srbije. Nisu usli u koaliciju sa SNS-om iako su tadasnjom opstrukcijom DS-a bili takoreci primorani, a ipak nisu, a izasli su iz koalicije sa DS-om kad je saradnja sa njima pod vodjstvom Tadica postala nemoguca. Koliko su bili u pravu pokazuje osam godina „zutih* i ovih sedam godina SNS-a. A svako od nas bi trebao da se priseti za koga je glasao poslednjih 20 godina i prizna sebi koliko je bio u zabludi. A ja nemam nista protiv da vam DSS smeta.

  5. DSS ima pedigre u izvrgavanju svih principa još iz 90tih i 00tih, a o Ganguli ne treba trošiti reči. To će biti ta „opozicija“ koja će izaći na izbore

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 23. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Dragan Velikić, pisac

Danas su jedine dnevne novine koje ne uređuje podzemlje.