DSS: Neznalačke izjave Mekalistera i Lajčaka

Ostavite komentar


  1. Nisam neki fan DSS, ali „ne ceni ono što je rečeno prema govorniku“. Stvar je logična, trgovinske sporazume sa trećim stranama ukidaš od dana kad počinješ da „koristiš“ benefite slobodne trgovine u EU. Samo bi potpuni kreten prestao da trguje sa ostatkom sveta pod povoljnijim uslovima zato što eto nekad, možda, ako se baš sve lepo poklopi, dobije mogućnost da mu se otvori EU tržište. To je nažalost trenutno daleka perspektiva, što zbog naše nesposobnosti da se zaista reformišemo i unapredimo državu, što zbog rasula u EU, što zbog besmislenog političkog uslovljavanja oko Kosova. Do ulaska u uniju treba koristiti apsolutno svaku mogućnost da se lakše i bolje trguje sa svima. Politika nema šta da traži u biznisu. Tako je nekada funkcionisao kapitalizam i slobodna trgovina, nego je sada neko uvideo da ga bivši autsajder sa dalekog istoka nezadrživo gazi i pobeđuje u sopstvenoj igri pa se onda brže bolje svim političkim sredstvima nastoji pogaziti upravo ono što ja bio osnov zapadne filozofije. Otvorena tržišna utakmica u kojoj jači pobeđuje.

  2. dss, zatvorena soba, puna para, oni prizaju, pricaju, o onome sto bejase i sannjaju o otvorenim prostorima preko vise kontinenata zbog kojih bi moglo malo odskrinuti vrata.

  3. Imam prilično godina ali nisam verovao da ću se ikada složiti sa ovima .Ali srećom i to dočekah.

  4. Stvarno mi nije jasno sto je ljudima u Srbiji!? Tko vama puni uši da se EU “raspada”? Pa vi nemate druge alternative! 70 % vašeg izvoza ide u EU, ovisite o EU fondovima i bespovratnoj pomoći i još neki imaju obraza pričati kako će bolje živjeti van EU? Totalno suludo i promašeno! Pa već sada Rusi koriste Srbiju za svoje geo strateške interese tako sto djeluje u susjedstvu kako bi kočila i zaustavila pristup Crne Gore, BiH, S Makedonije u EU i NATO. Srbija sa ovakvim rukovodstvom je glavni faktor nestabilnosti kroz koju Rusija vrši svoj negativan utjecaj. Dok su Srbiju premašile i Bugarska i Rumunjska jer su u EU vama nitko ne nudi ništa. 250-300 eura prosječne place u Srbiji je sramno i nedopustivo i još da se uz sve pljuje po EU i zaziva njezin raspad. Srbijanski mediji su 80 posto u rukama pro ruskih tajnih službi koji vrše tihu okupaciju zemlje na vlastitu štetu. Ova strancica se na žalost pridružila djelovanju protiv vlastite zemlje!

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Slobodan Georgiev, novinar

Danas čitam od prvog broja. Kada se pojavio ’97. posle protesta izgledao je kao nešto što nam treba i ostao je tu sve ove godine.