DSS: Odluka SDSS da učestvuje na proslavi „Oluje“ je neshvatljiva i neprihvatljiva

Ostavite komentar


  1. Srbi i Hrvati treba da se pomire sto pre, i to je za njihovo dobro. Naravno da je to tesko postici dok imamo ovakve politicare. Porucio bih svima iz Srbije da prestanu da sole pamet onima koji zive u Hrvatskoj.

    1. Budimo realni, nikada se mi necemo u dusi pomiriti ali netrebamo se ni svako malo blatiti javno. Nikada generacije koje su ratovale 90 god. nece se pomiriti i postati kucni prijatelji. Mozemo samo da prestanemo da trujemo djecu i da prenosimo tu mrznju na daljnje generacije. Rat se je desio zato sto je mrznja iz 2 svjetskog rata prenesena na nove generacije. Srbe u krajini ste trovali sa tim da ce biti poubijani cim se Hrvatska prizna i da im je jedino preostalo da se pobune nebi li sacuvali glavu i napravili veliku srbiju. Ustaše će vas sve pobiti. Nismo ni mi svetci ali nismo dosli u Srbiju. Rat moramo gledati u kontekstu toga vremena ali ne da trazimo alibije za zlocine koji su napravljeni. Tada nije bilo interneta da saznas je li nesto istina ili nije. Nego si sljepo vjerovao politicarima a oni su imali svoje planove. Vojnik mora da postuje vojnika dok se bore ali mora ga postivati i kada ga zarobi. Politicare ne treba postivati jer oni lako promjene dres ali pravi vojnik nece i kad mu je glava u pitanju. Za ubojstva civila i zarobljenika opravdanja nema i nesmje biti. Ako kazem ubijali smo mi njih kao i oni nas. To je znak da sam ja postao kao i on i da nemam pravo da ikoga osudujem jer sam postao bas kao i on protiv koga sam se borio. Nije vazno na kojoj strani si vojnik ako si vojnik jer politika pocinje ratove a ne vojnik on je samo sretstvo da se pocme. Zato mi imamo svoje praznike vi svoje. Mi imamo svoje heroje vi svoje. Zivimo dalje i kad udete u EU biti cemo opet pod istom zastavom.

  2. Srbi u hrvatskoj bi bili mnogo srecni da se sami odrede u smislu prihvatanja hrvatske kao svoje domovine. Ako zele da se integrisu u hrvatsko drustvo i potisnu svoje srpsko poreklo treba ih ostaviti vec jednom na miru. Da im je ova pamet ne bi ponovili devedesete. Zive u eu, uvode euro, imju sve sanse da lepo zive. Nece dva puta napraviti istu gresku.

  3. На жалост Де-Есесоваца, хрватски Срби желе да живе у Хрватској, а прослава „Олује“ је прослава победе њихове хрватске домовине над српским окупатором и домаћим издајницима.
    Политичким представницима хрватских Срба је мест у првом реду на тој прослави, где ће да покажу како се одричу „Велике“ илити „Хомогене Србије“, Милошевића и Кадијевића, Ћосића и иних практичара и теоретичара српске пропасти по „свим српским земљама“…
    И то што Де-Есесоваци ово не могу да схвате и прихвате је најбољи показатељ да су у праву!

  4. Ono , kad ovaj odavde zna šta je najbolje za one tamo .Ali on ne trpi posledice svoga“ znanja „

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 24. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Vasil Hadžimanov, muzičar

Danas su jedine novine koje nepristrasno izveštavaju o stvarima u zemlji i jedini prozor u istinu.