DSS: Zašto nije zaustavljena prodaja fabrike vode u Zrenjaninu 1Fabrika vode u Zrenjaninu Foto: M.P.

Za katastrofalno vođenje Zrenjanina u poslednjih deste godina kriva je lokalna vlast, saopštio je danas Gradski odbor DSS i optužio vlast da ja izazvala kataklizmu, posebno sa vodosnabdevanjem.

Kako navode, veliki broj građana Zrenjanina svestan je da je takva politika dugoročno štetnija i od arsena u vodi za piće.

Takođe primećuju da se lokalna vlast oglušuju o sve predloge građana, pokreta, opozicionih stranaka izmeđuostalog i o predloge DSS Zrenjanin, da se spase šta se spasti može i dok je za to bilo vremena stvar preda struci, raskine štetan ugovor i povrate sredstva građana godinama trošena u ovoj kataklizmičkoj priči.

„Sada je ta fabrika u koju je uloženo enormno mnogo novca građana, poklonjena zemlja, izmenjen zakon, nastradali ljud, prodata na osnovu založne izjave za 417 miliona dinara beogradskom preduzeću “Pannonian Water DOO” osnovanom pre samo 2 meseca sa osnivačkim kapitalom od 100 dinara.
Vlasnik ove firme je u suštini „Emserb Water FZE“ koji je deo Metito korporacije iz UAE osnovan za srpsko tržište a izmeđuostalog vlasnik je i firme osnovane za izgradnju centralnog postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u Zrenjaninu„Begej Water“ koje po svemu sudeći čeka sličan scenario“, navodi se u saopštenju DSS.

Gradski odbor DSS Zrenjanin saopštio je da oštro kritikuje ovakav epilog sa fabrikom vode i pozvao lokalnu vlast na odgovornost i da objasni grašanima Zrenjanina, barem onima koji su za njih glasali ,zbog čega nije zaustavljena prodaja ove fabrike kada je u Skupštini grada odbornička grupa DSS-a u više navrata tražila sazivanje vanredne sednice povodom ovog pitanja kao i predlagala Odluku o zabrani prodaje bez saglasnosti odbornika Skupštine grada Zrenjanina.

Za narednu sednicu lokalnog parlamenta odbornici odborničke grupe DSS-a će opet tražiti odgovore od lokalnih moćnika i pozvati ih na odgovornost pred građanima za još jedan loš potez koji je na štetu svih nas koji volimo ovaj grad i živimo u njemu ,poručuje GO DSS.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari