DSS: Zašto SANU ćuti, dok njen predsednik govori šta mu je drago

Ostavite komentar


  1. samo neka DSS ćuti…njihova slatka pričica o legalizmu je bila početak uvodjenja totalnog bezakonja na području Kosova i Metohije gde je na kraju u srpskim enklavama zavladao kriminal i korupcija neviđenih razmera…na toj budalaštini – legalizam – doneta je uredba o neplaćanju PDV na robu za KiM što je dovelo do procvata mafije , na touj budalaštini se uzdigla legendarna Rada Trajković koja je Dom zdravlja u Gračanici ostavila sa gubitkom od 80 miliona dinara ali je barem uspela da vuče svoje dvoje dece na platnim spiskovima čitavu deceniju, u vreme DSS su ustoličen čuvari mosta u Mitrovici inač.e gomila sitnih lopovčića koja nije smela ni da ide u Srbiju zbog kradja u Srbiji i na Kosovu u vreme rata, dozvoilili su pljačku budzeta Republike Srbije nevidjenih razmera samo što javnost o tome malo zna…i tako dalje i tako dalje…prema tome neka se DSS pokrije po ušima i neka ćute…

    1. Koštunicu su izvukli iz naftalina, njegova stranka DSS bila je u to vreme mizerna, ni cenzus ne bi prešla. Sve je zaveo svojimi izbalansiranim izjavama, a posle pokazao da se ne razlikuje mnogo od socijalista i radikala i bio glavna prepreka demontiranju crveno-crne koalicije.

      1. Nešto su ovdašnji komentatori pobrkali, tema nije DSS nego dr Kostić i njegova više nego očigledna zloupotreba funkcije koju obavlja. U okviru SANU je formirana sekcija koja se bavi pitanjem Kosova i Metohije. Kostića treba pitati da li nastupa u ime SANU ili izražava lični stav. Svojim defetizmom i stavovima koji svakako nisu u interesu Srbije i naroda po najvažnijem pitanju za Srbiju, Kostić već godinama maltretira i uznemirava javnost. Da su naši preci rešavali probleme odustajanjem i predavanjem mi danas sigurno ne bi imali državu, a gospodin Kostić ne bi bio na čelu neefikasne i nikom potrebne institucije.

  2. Sns i gospodar Snsa su već priznali Kosovo. Država ima granični prelaz, skupštinu, ni jedan naš nazovi političar ne sme da uđe na tu teritoriju bez njihovog odobrenja, energetski nemaju ništa sa Srbijom. Šta je to ako ne samostalna država?

      1. Ta stolica u UN nista ne znaci I ne donosi nikakve pogodnosti.Tajvan,Severni Kipar I jos neke zemlje nisu clanice UN pa im nista ne fali,a koliki je autoritet I uticaj UN to vec dobro vidimo I znamo.

    1. Ocito se zaboravio ko je postavio puktove na administrativnoj granici i koje bio na vlasti kad su proglasili republiku.

  3. Opet dezinformacije. SANU odavno ima Akademijski odbor za Kosovo i Metohiju koji ima raznovrsnu delatnost. U njega su uključeni akademici iz svih odeljenja SANU

    1. Možete li da navedete rezultate tih „raznovrsnih dekatnosti“ i navedete stav SANU o rešavanju pitanja KiM. Bilo bi dragoceno da saznamo.

      1. Pa evo, na primer, organizovana je pre par godina izložba Umetničko nasleđe srpskog naroda na Kosovu i Metohiji u Galeriji SANU koju je posetilo oko 100.000 ljudi. Izložbu je pratio opširni katalog na srpskom i engleskom jeziku koji je doživeo dva izdanja, kao i zbornik naučnih radova u kojima su ugledni domači i svetski naučnici prikazali razvoj i značaj srpskog nasledja na Kosovu i istoriju njegovog stadanja od 1690 do danas. Nedavno je sklopljen sporazum SANU i Univerziteta u Prištini sa sedištem u Kosovskoj Mitrovici koji obuhvata zajednicki rad na nizu zajednickih projekata na polju mnogih nauka, od medicine do istorije umetnosti. Neki projekti vec su započeti. Poslata su sva raspoloživa izdanja SANU srpskim kulturnim i prosvetnim ustanovama na Kosmetu. Pripremljen je veliki naučni skup Zaštita, očuvanje i afirmacija srpskog kulturnog nasleđa na Кosovu i Metohiji, koji je bio zakazan za kraj novembra 2020, ali je zbog pandemije pomeren za jun 2021.Na njemu učestvuju akademici iz mnogih naučnih disciplina, od pravnih nauka do lingvistike. To je samo deo novijih aktivnosti SANU u vezi sa Kosmetom. SANU nema stav o rešavanju pitanja KiM niti je dužna da ga ima. To je vrhovna institucija za pitanja nauke i umetnosti i u njenom programu od osnivanja stoji da se bavi naukom i umentošću, nikako politikom. Pojedinici u SANU imaju naravno svoj stav i on je uglavnom poznat javnosti. Npr., jedan stav o tom pitanju ima akademik Krestić, drugi akademik Bećković, treći akademik Kostić, četvrti akademik Teodorović, peti akademik Simović i tako redom. SANU nije partija koja ima svoj politbiro koji odredjuje jedinstveni stav svih njenih članova. Jedna od naših mnogobrojnih loših osobine jeste to što sudimo i presudjujemo o onome o čemu nemamo nikakve informacije

  4. Nezavisno od stava DSS, SANU, pravosuđe, predsednik Ustavnog suda, javni tužilac… Svi su izgubili kredibilitet. Neki zbog straha, neki zbog para. U svim tim slučajevima vlast im ne može ama baš ništa, ali pare ili strah čine svoje. I ne zna se šta je gore. Da li to što prodaju svoje ja ili ga nemaju zbog bezrazložnog straha. Uglavnom, nisu dostojni svog posla i kad ovo ludilo prođe niko od njih ne bi smeo tu više da radi. A ko je zaslužio zatvor – u zatvor.

  5. „Uz pitanje zašto SANU ćuti na istupanje svog predsednika, DSS je navela da bi Kostić trebalo da se uzdrži od „zloupotrebe ono malo preostalog ugleda funkcije koju obavlja za promovisanje ličnih stavova o najvažnijim državnim i društvenim pitanjima.“ O ugledu bi trebalo dobro promisliti. To se posebno odnosi na „kombi“ stranku zvanu DSS. Poceli su sa clanovima koji su stali u kombi, munjevito uzleteli na krilima postmilosevicevskog milosevicizma, a onda se vratiili tamo gde i pripadaju. U kombi. „DSS pita kako je moguće da Odeljenje istorijskih nauka Akademije nema odbore i projekte „koji se bave pitanjem Кosova i Metohije, pa ni sama SANU nema utvrđen stav o potrebnom odnosu svake srpske vlasti o problemu Кosova i Metohije“. E dragi moji JEDNOMISLECI! Naravno da u normalnoj SANU, za razliku od one koja nas je odvela u rat, ljudi imaju pravo na SVOJE stavove. Akademija nema ama bas nikakve ingerencije u vezi sa drzavnim poslovima, a jos manje ima obavezu da podgreva nacionalisticke stavove raznoraznih desnicara. Ima tamo mnogo njih koji misle kao ovi iz DSS, ali, kao sto stoji na pocetku teksta SVAKO ima pravo na svoj pogled na Kosovo. Mnogo je vaznije pitanje, da li OSIM Kosova, postoji nesto sto tisti Srbiju?

    1. Profesorka, neznam koje si profesije ali ako ti imas nesto precije od KiM zaista ti preporucujem da ides kod Dr neurologije Kostica inace on ako neznas presednik SAN-u

      1. Najpre, ne kaže se prečije, nego – preče. A drugo, naravno da ima i drugih pitanja, suštinski, životno važnijih od pitanja statusa Kosova i Metohije. To je život Vaše i moje dece, Vaša i moja lična sreća i zdravlje. Umesto što, navodno, brinete krupne nacionalne brige, pa Vam se čini da radite bogzna šta, bolje brinite o nečemu na šta možete zaista da utičete. A što se DSS tiče, ta stranka više ne postoji. Postoji samo njen predsednik. Možete ga skoro svakog dana videti na nekoj od televizija sa nacionalnom frekvencijom, kako vrlo ubedljivo govori – ni o čemu. A posebno o onome što ne smeta vlasti.

      2. Za tebe bi „precije“ bilo da zavrsis skolu. Dakle ovako. ZIVOT je vazniji od svega ostalog, i zasluzili smo da ga lepo prozivimo. Zabog Slobe i Kosova, koje je on izgubio takvi kao vi nas smaraju vec trideset godina. Umesto svedskog standarda i „zlatnog doba“ mi zivimo sve gore, a Kosovo i dalje nije Srbija, niti ce u dogledno doba biti. Kada si me uputio na profesora Kostica, koji je predsednik Srpske akademije nauka i umetnosti (SANU), verovatno si imao nesto drugo na umu. „Predmet interesovanja neurologa jeste centralni nervni sistem, gde spadaju mozak i kičmena moždina…“

    2. Mani se tih šešeljevskih populističkih termina i izreka, koje sada koristi njegov učenik. DSS je od osnivanja do 2014-e bila parlamentarna stranka, a pri tome nikada nisu imali svoje medije i novinare. Pre formiranja DOS-a rejting DSS-a i DS je bio sličan, a jedino je SPO imao veću podršku, oko 15%. Nakon što je Koštunica izabran za predsedika SRJ, rejting DSS-a je porastao, kao i svih ostalih članica DOS -a. Od 12 godina, koliko je DOS vladao, DSS je bio na vlasti 4 godine, od toga 3 godine je imao uticaj na upravljanje državom. Upravo u tom periodu(04-07)Srbija je najviše napredovala. Usvojeno je najviše reformskih zakona, donet prvi demokratski i moderan ustav od 1945-e, ostvaren najveći napredak po pitanju demokratije, slobode medija i vladavine prava. Ostvaren je najveći ekonomski rast(preko 6% godišnje), od 1990-e,a zaduženost je iznosila 9 milijardi dolara. Međutim nisu hteli da prave kompromis po pitanju Kosova i zato su, uz pomoć zapada, suprotno izbornoj volji(2008) postali opozicija. Po nedavnim istraživanjima DSS je na petom mestu, a pored SNS-a i SPS-a jedino Šapić i DJB su iznad cenzusa.

  6. Status nealbanskog stanovništva na KiM je zaista nezavidan, čvrsto verujem da će EU, a možda i US na kraju morati da prekinu 20-godišnje pravo Prištinskih vlasti da sa nealbancima (i sa nepodobnim Albancima) postupaju na sasvim neprihvatljive načine. Ne verujem da će se krajem 21. veka ponoviti progon ili istrebljenje. Pregovori koji kad-tad moraju početi biće svojevrsna utakmica sa 2 tima i sudijskom trojkom. Nepotrebno je trošiti vreme, pažnju i energiju na predviđanje ishoda te utakmice, svejedno da li je to klicanje „Kosovo nije srpsko“ ili „Kosovo je srpsko“. Za utakmicu se treba pripremiti, glavom i telom, razgovorom i dogovorom, sa ciljem da se da što više golova i da se primi što manje golova. Zato je priča o tome kako neko (ko god to bio) onomad reče da je Kosovo izgubljeno, praćena njegovim svežim obrazloženjima i našim još novijim razglabanjima popriličan gubitak vremena. Ne mislim da utakmicu treba unapred predati, treba se pripremiti i izaći na teren.

  7. Zar DSS ima samo primedbu na „zloupotrebu funkcije“ predsednika SANU? Ima još veće zloupotrebe još veće funkcije.

  8. Predsednik SANU prica sta mu padne napamet, dok ostale skupo placene dede iz SANU cute. Realno

    1. Nemaš ti pojma o SANU, realno. Tamo sede ljudi od 45 do 95 godina. Velika većina se bavi isključivo naukom ili umetnošću i to na visoko uspešan način. Po nekima su nedavno nazvana neka nebeska tela, pojedini su članovi više svetskih akadmeija, neki su vrhunski hirurzi, kardiolozi, svetskog glasa, gostujući profesori od Hajdeleberga do Tokija. To je lako proveriti. Pre neki dan je DANAS objavio listu naših najusešnijih naučnika na svetskoj rang listi. Pet od desetorice su članovi SANU na čelu sa predsednikom Kostićem koji je svetski poznat neurolog. Šta treba, da se naučnici i umetnici bave dnevnom politikom i svakodnevno tvituju. Pogledaj da li to rade akademici drugih svetskih akademija. Da li znaš ijednog predsednika neke svetske akademije nauka? Ne znaš, jer to nisu javne ličnosti

  9. Јадан је и народ и држава која има таквог „председника академије наука“ (читај „герантолошки центар сенилних“). Обавезно смена па нек приватно прича шта га воља. Или је само рекао шта му је Вучић наложио?

  10. Po crtezima iz devedesetih godina srbija nece biti deo eu ali ce vojvodina biti. Ni jedna drzava sa balkana nece biti deo eu. Za narednih 20 godina i to ce biti zavrseno. Videcemo.

  11. „…NUNS nema utvrđen stav o potrebnom odnosu svake srpske vlasti o problemu Кosova i Metohije“ Ovo je odgovor na pitanje zašto smo kao društvo došli do ove tačke a ići ćemo još dalje. Gospodo iz DSS-a ako treba svi da ćutimo i da nam se propiše šta da mislimo o nečemu, onda lepo se svi upišite u SNS, koji ste inače direktno doveli na vlast podržavši Nikolića za predsednika. To što vi mislite, grupa populista iz kruga dvojke, potpuno je nebitno. Vučić to mnogo bolje radi, vi mu samo povremeno dajete kadrove ako mu zatrebaju Bakareci i drugi besmisleni primerci.

  12. DSS za cijeg su vakta patentirani komite koje „brane“ Srbe na Kosovu. O tome je opsirno napravio emisiju Insajder. Ako se neko seca onog sverca goriva i druge robe preko brda kojom su rukovodili mafijasi. DSS ciji je ministar tadasnji policije u mladosti obijao trafike. DSS sikce na profesora Kostica koji im razguljuje „Nacionalni interes“ klepanja, mutljavine i bulaznjenja.

  13. Nije mesto ni vreme za sdarkazam, ali moraću da budem sarkastičan. Jer o SANU već odavbno ndije ni mesto ni vremel za ozbiljan razgovor. Čitam komentare i vidim da ljudi ne razumeju Pretsednika SANU , Gospodina Kostića, a On to veoma umešno koristi. Primedbe na njegove napadnute izjave su neosnovane, jer Čovek ne govori o tome naučno, nego umetnici. Kad mu se hoće, a često hoće, umesto da istupi naučno u javnosti On o akktuelnom pitanju istupi umetnički. Ume Čovek, a i može mu se. Ja , lično, imam veoma korektan odnos sa Gospodinom Kostićem. U fijoci mi leži rukopis iz moje profewsionalne oblasti.Obećao je da će mi SANUpomoći da se štampa, pod uslovm da izbrišem poglavloje „SANU u vreme SFRJ“. Što se tiče jednog naučnog i dragoicenog odkrića za krezubav Srpski narod i šire isto tako. Odmah je ponudio maksimalnu pomoć svoju i cele SANU. Medjutim nakon 45 minuta od uvida u elemente mog odkrića, ne želi od tada niti da me vidi, jer swam nesmotreno rekao daq u tom projektu oralnog oporavka nNacije nužno treba da učestvuje Pretsednik Vučić, šti sada mislim. Kao da sam ga polio sladnom vodom, odmah je prekinuo svaki dalji razgovor i veoma snažno blokirao svaku mogućnost da swe u Srbuiji o tome uopšte4 govori, a treba da se radi i profitira. Ja sam predložio i njemu, ali i Pretswedniku vučiću da razdfgvoji SANU na Akademiju nauka i na Akademiju umetnosti, i da mogu tada da udju u istoriju zbog toga. Nema odgovora. Nije Kostić najveći ukupan problem u SANU. Krupniji su tu problemi.Državljani Srbije nemaju uvida u rad SANU već odavno, često o važnim stvarima ili o manama.

  14. Drugim rečima: – DSS baš i ne voli Vučića, ali smatra da je Slobodan Milošević vodio ispravnu politiku prema Kosovu i Metohiji!
    Hahahaaaaaaa!

  15. Dakle, primedba predsednika SANU o deci „ciničnog istoričara/politikologa i glavnog Trutovog ideologa“ koja su se baškarila u Švajcarskoj dok su NATO bombe kasapile Srbiju, ih je baš zabolela, zar ne!?

  16. A šta vi iz DSS mislite o statusu KiM? ( Ne Kosova). Voleo bih da održite konferenciju za štampu u Prištini i javno kažete vaš zvaničan stav. Učesnik u borbenoj zoni na KiM 1999.

  17. Voleo bih da kosovska skupština donese odluku da se vraćaju u sistem Srbije, uz sva prava svog stanovništva kao što imaju i stanovnici Srbije.Voleo da vidim kako bi tada reagovali ovi „branitelji“ Kosova, kakvu bi histeriju digli i borili se protiv takve odluke onih sa Kosova.

  18. ‘uoči i prepozna prelomne trenutke u tokovima vremena’

    Kostic upravo to i radi.
    Ljudi masovno beze sa Balkana. Nikakva neprijateljstva medju drzavama Balkana nisu pozeljna, a kamoli ratovi.
    Kosovo je nezavisno i to treba otvoreno reci. Vucic prvi to treba da kaze. On i vodi politiku u tom pravcu i treba mu olaksati sto vise.

  19. Ostavite Vladimira Kostica akademika SANU,na miru.Nista novo nije REKAO.Drugi su isto to URADILI,pa ste svi cutali.De facto se ne odbija.

  20. Hmmm, paaa… Ne znam kako da vam kažem, DSS-u, VI u stvari niste ‘uočili i prepoznali prelomne trenutke u tokovima vremena’. Jer, okolnosti se JESU promenile, ali ne i OBIČAJI. A upravo je Akademija, svojevremeno, i te kako doprinela tim promenama. A pri tome ni doprinos DSS-a nije bio baš beznačajan.

  21. Mislim da DSS, kao i mnoge stranke koje postoje od 90tih, treba da nestanu iz naših života. Neke stranke treba da opstanu, ali sa novim ljudima

  22. SANU smatramo za vhunsku naučnu institucija za sve nauke. Pa zato kada je fašistička Nemačka okupirala Srbiju, tražili su potpise od nauglednijih intelektualaca, a to znači veći broj članova Akademije, da priznaju okupatorsku vlast. Nije mi poznato, osim etičara Miloša Đurića, koji nisu potpsiali pruznaje takve vlasti.
    Sadašnji okupator Srbije, regrutovan iz redova fudbalskih navijača, a člana profašističke SRS, dela preimenovane u SNS, čije srednje slovo, radi istine, označavam rečju “Nazadna”. Znači, šovek bez morala; njegov je princip da nema principa; njegovo načelo je da nema načela; svoje laži prodaje kao “isitnu”; svoje neznanje i zatucanost kao originalnost! Naravno, zadnji očigledan dokaz je veliki i skupo plaćen spomenik Stefanu Nemanji, delatniku iz 12-tog veka!
    Dok u isto vrema 40% ljudi u Srbiji piju nezdravu vodu zbog dotrajalog vodovoda; državica Srbija poseduje 3.100.000. septičkih jama; Beograd i Novi Sad su jedini gradovi te veličine u Evropi čija gradska kanalizacija izliva se u reke Dunav i Savu, odakle ljudi love ribe za ishranu!
    Vlast, preciznije, vlastodržac-okupator odlučio je da na terenu Makiškog polja podiže građevine čime će zagaditi podzemne vode odakle se Beograd i bliži gradovi snabdevaju pijaćom vodom! Sledeće zlo: osim užeg centaralnog podoručja Beograda gde se ruši i gradi više puta isto, u okolna naselja odavno je prestala gradnja koja poštuje Urbanistički plan: gradi se divlje, potom plaćaju državnoj mafiji za legalizaciju. Svako gradi u svojoj njivi i po svom zamišljenmo crtežu u ludoj glavi. Zato su naselja bez prilaznih puleva, bez parkinga, negde i bez prključka na gradsku kanalizaciju. Zbog čega se izlivaju septičke jame i prljava tekućina teće i po glavnoj saobračanici, pored kojih nema pašačkih staza, pa i majke sa bebom u kolicima mimoilaze se sa vozilima gradskog saobraćja i teškim tovarnim vozilima i mnogobrojmim automibilima…
    Vlastodržac – okupator ne poštuje Ustav, samim tim ne poštuje ni državu ni narod u njoj, no ni institucije, osim što ih plaća za da ćute Sve ostalo su posledice.
    Ovo što sam naveo je dovoljno za pitanje: A šta rade i šta to istražuju Odeljenja za pravne i sociloške naike?! Šta rade odgovrni za umenost dok Prestonicu države ruže primitivci?!
    Dok u isto vreme mladi i obrazoavani beže is Srbije!. Da im se ne desi da Akademici ostanu sami u ovoj zemlji koja se pustoši?

  23. Covek je izneo svoje misljenje a u skladu sa Kumanovskim i Briselskim sporazumom, koje nije on potpisao. Potpisnici tih sporazuma su odgovorni a ne on.

  24. Више пута сам самоиницијативно покретао иницијативе за опозив оваквих ликова или осуду антисрпских манифестација; некада сам у томе успевао, некада нисам. Сматрам, да би о у овом случају било више него потребно покренути широку кампању за опозив овог (не желим да поменем његово име јер то не заслужује), и на том радити све до постизања циља. То би истовремено покренуло и питање места САНУ у данашњој Србији, тј. да ли је уопште у питању установа која заслужује највећи респект или сасвим супротно од тога – како је једном приликом излетело (у револту) проф. Василију Крестићу, да је САНУ антисрпска установа. Срамно је да срамније не може бити да се баш нико из те установе није огласио овим поводом, као ни од представника режима, поготову што није у питању први овкав иступ од стране поменуте особе. Дакле, без намере да икоме делим савете или лекције, предлажем да се све организације које себе сматрају патриотским умреже, повежу и зближе у настојању да се (путем медија, протеста, петиција …) стане на пут оваквим антисрпским работама и покрене акција у најширем смислу, како би се један овакав антисрпски наступ првог човека САНУ подигао на пиједастал срама.

  25. Kad medicinar Kostić iznosi svoje mišljenje o Kosovu, ne navodeći ili prećutkujući svoje argumente, onda gubi pravo da ga bilo ko poštuje. Što se tiče institucije SANU, ona, po objektivnom tvrđenju akademika Vasilija Krestića, vodi antisrpsku politiku.

  26. AKADEMIJA I KOSOVO, PORUKA NAUČNIKA
    Akademija je po statutu, organizaciji i naučnom potencijalu i podršci države dužna i sposobna, (da li i voljna), da brani Kosovo, a ne da diže ruke i priznaje de jure i de facto stanje na Kosovu koje je NATO silom i mahinacijama zaveo, protivno suverenitetu i integritetu Srbije , u suprotnosti sa Poveljom UN i Rezolucijom 1244. Predsednik Akademije, umesto kontraverznih izjava o izgubljenosti Kosova, nek usmeri aktivnosti svojih 20 Akademskih odbora SANU, da naukom brane i odbraniče Kosovo. Umesto opravdanih kritika, biće slavljen i poštovan kao heroj. Za to je Akademiji potreban kreativni naučni koncept. Ako je Akademija na čelu sa njim voljna, dobiće ga i pobediće. Prof.dr. Miroljub Kojović, arhitekt, urbanist, planer.

    AKADEMIJA I KOSOVO, PORUKA NAUČNIKA
    Akademija je po statutu, organizaciji i naučnom potencijalu i podršci države dužna i sposobna, (da li i voljna), da brani Kosovo, a ne da diže ruke i priznaje de jure i de facto stanje na Kosovu koje je NATO silom i mahinacijama zaveo, protivno suverenitetu i integritetu Srbije , u suprotnosti sa Poveljom UN i Rezolucijom 1244. Predsednik Akademije, umesto kontraverznih izjava o izgubljenosti Kosova, nek usmeri aktivnosti svojih 20 Akademskih odbora SANU, da naukom brane i odbraniče Kosovo. Umesto opravdanih kritika, biće slavljen i poštovan kao heroj. Za to je Akademiji potreban kreativni naučni koncept. Ako je Akademija na čelu sa njim voljna, dobiće ga i pobediće. Prof.dr. Miroljub Kojović, arhitekt, urbanist, planer.

Ostavite komentar


Politika

Đurić iz Rima: Italija ključni partner Srbije 9

Đurić iz Rima: Italija ključni partner Srbije

Italija je ključan partner Srbije i regiona Zapadnog Balkana, kako u ekonomskom razvoju, tako i u očuvanju stabilnosti i mira, posebno u zaštiti manastira Visoki Dečani i srpske kulturne baštine na Kosovu, poručio je danas u Rimu ministar spoljnih poslova Srbije Marko Đurić, posle razgovora sa italijanskim kolegom Antoniom Tajanijem.

Naslovna strana

Naslovna strana za 24. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Jelena Glušac, novinarka

Danas je važnije nego ikada braniti slobodu govora i kritičke misli. Zato čitam Danas.