Dušan Janjić za Danas: Akcija u Banjskoj je sahranila pozicije Beograda i Srba na KiM

Ostavite komentar


  1. „Banjska“ je Vučićevo delo – svesno i namerno. Cela organizacija da se narod utiša oko dovršavanja njegove predaje KosMeta na tacni. Na sve je pristao u Ohridskom sporazumu- a mi ni danas ne znamo šta to on „nije potpisao“???!! Sada radi isto to da preda Jadar i okolinu Rio Tintu. Čak i gore – radi na promociji predaje!!!!!

  2. Америка је довршила геноцид над српским народом који су започели германи у двадесетом веку и сада су само окупатори. А окупаторима, увек лете главе

  3. Svakome je jasno da je „Banjska“ bila organizovana akcija sa znanjem obe strane. Da bi se ubrzalo kidanje i ono malo tanušnih veza sa Srbijom.
    To samo nije jasno deci i gospodinu Janiću.

  4. Svaka cast Janjicu. Sve sto si rekao je realno. Vodimo losu politiku prema kosovu sve od 40tih do danas

  5. Ovde je svaki komentar suvišan.
    Gospodine Janjiću,
    beskrajno Vam hvala. Sve ste napisali.

  6. Janjić je uvek bio za „realnost“. I 500 godina Turaka su bile realnost, i Nemci su bili realnost, i Jasenovac i Oluja… i Tito je bio realnost. I Srbi su, zamislite, sve te realnosti preživeli.

  7. Janiću je to potpuno jasno, niste razumeli njegov tekst. Jasno je i nama koji na ramenima ne nosimo umesto glave tv sa uključenim pinkoidima. Mislim da nije jasno Vučićevom dobrovoljnom glasačkom telu, ne računam ucenjene.

  8. SNS je sahranio pozicije svih nas, osim odabrane ekipe koja se bahati, drogira i igra paint ball u Banjskoj…

  9. Mislim da je akcija u Banjskoj bila planirana da bi „na mala vrata“ kosovska specijalna policija ušla na područje na koje je do tada mogla da udje samo uz saglasnost srpskih predstavnika, i tamo ostala. To je bio zajednički organizovan performans, koji se malo oteo kontroli, jer su pale i žrtve, ali cilj je postignut.

  10. Idemo još jedna runda pranja Kurtija. Pa desila se ona Banjska prošle godine i on prosto mora da se iživljava nad Srbima. Šta bi pre Banjske kada je kidisao kao zver, šta će biti za deset godina kada nastavi ovako da se ponaša!?

  11. A sta su Srbi na Kosovu radili dok je od Briselskog sporazuma do Francusko Nemackog – postepeno jedna po jedna nadleznost pod kontrolom Srbije predata Kurtiju ? Cutali ste i tonuli i slusali Srpsku listu i NJEGA – A gde su sada oni kad je sve predato a narod na Kosovu prepusten Kurtiju ? PA TO JE OD 2014 BIO PLAN OSTVAREN POSLE 10 GODINA A NAROD ? GDE CE ? STA CE ?

  12. Srbi vole da misle da je sve sto im se desava posledica nekog njihovog organizovanog, racionalnog, ponekad zavernickog delovanja. Nista od toga. To moze da se odnosi na drugu stranu, nasi su samo cirkuzanti sa izvitoperenim i tunelskim vidom stvarnosti.

  13. Sve je to Vucic planski, u dogovoru sa kvintom i Kurtijem odradio. Taman kad je mislio, evo isporucio sam im Kosovo, Sad cu da uzivam u plodovima svoje kradje, kad ono litijum….nista nije naucio.

  14. Banjska je bila toliko loša predstava da boli glava. Ko god da ju je planirao nebi sačuvao ni dve ovce vezane.

  15. Mnogo vas cenim gosp.janjiću,ali ne mogu da verujem da izgovarate da je“izlazak srba iz institucija bila greška“,svakom iole pismenom građaninu je jasno da je to bila svesna namera kao i sve drugo?ne znam otkud vi bez takvog zaključka? Pitam se…

  16. Ne dam Gazivode ,ne dam tablice, nedam ovo nadam ono .
    Janjicu ne mislim bas da si ti naivan .Ovo je Vučić sve radio svesno i šta sad .Opet ista priča i nesretni narod je sludjen jer tek sad vidi očiglednu svesnu izdaju.Sada sedi u kasarni u Loznici i pravi palačinke .SMEJE SE SRBIJI U LICE.

  17. Ne slazem se sa tezom da je Vucic poteze vukao iz neznanja. Agenda je dogovorena i Vucic je sprovodio onako kako se dogovorio sa Zapadom. Vucic nije nacionalista, nego covek Zapada.

  18. Sve je to u Beogradu bila brižljivo isplanirana igranka.
    Igranka prikrivanja da bi se ova vlast bezbolno otarasila Kosmeta.

  19. Sve što je na Kosuvu rađeno je igrokaz u režiji Amera i u dogovoru sa EU, Vučićem i Kutije. Igrokaz je trebalo da prikaže Vučića kao velikog borca za Kosovo koji eto ne može da pobedi moćnike a u suštini je sve poteze vukao po scenariju predaje Albancima svega što je još bilo ostalo pod srpskom kontrolom. Na to se i obevezao 2012. kada je Merkelova otkazala Tadići i podržala opskurnog nacionalistu koji je huškao na ubistvo 100 muslimana za jednog Srbina. Takav im je trebao, lik koji je kompromitovan do koske i koji će biti 100 posto poslušan. A u kontekstu Janjićeve priče, nema tu nikakve greške u politici, sve je to isplanirano, dobro režirano i izvedeno tako da se njihov štićenik ne zago..a previše.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 5. septembar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milena Minja Bogavac, dramaturškinja

Svojevremeno čitala sam sve dnevne novine u nadi da ću tako biti najobjektivnije informisana. Od 2013. godine do danas čitam isključivo Danas.